Debuterer på by:Larm

Kine Jensen, mediestudent på Høgskolen i Oslo, spiller tre konserter under by:Larm.
Tirsdag, 1 februar, 2011 - 15:26


Den 17. februar vil festivalen omvandle bybildet til en eneste stor festivalscene hvor både nye og mer etablerte artister skal spille konserter. I år spiller også en av studentene ved Høgskolen i Oslo: Kine Jensen, kjent som Kinee, går første året på medier og kommunikasjon. Hun spiller sammen med Magnus Høyberg, også kjent som Final.

Utfordrer jentemusikken

Kine Jensen og Magnus Høyberg møttes i Halden i 2004, og begynte å spille i  samme band. Magnus på turntables og Kine på piano og vokal. De ønsker å vise frem det beste fra to verdner og at det som mange kaller for jentemusikk og guttemusikk går som hånd i hanske, skriver by:Larm.

- Jeg er jo oppvokst i en singer-songwriter tradisjon, hvor man spiller låter på piano og synger. Vi har jo mange sånne type artister i Norge, så jeg ønsker å utfordre den stilen litt mer og bygge på med litt harde beats og bass. Jeg er veldig fascinert av det elektroniske klubb-uttrykket. Jeg prøver å kombinere det på best mulig måte, og gjøre det elektro-akustisk. Det er ikke så mange andre som driver med samme som oss akkurat nå, sier Kine Jensen.

Syngende student

Å være fulltidsstudent, og artist kan til tider være utfordrende. Kinee mener allikevel at det ikke er noe problem å rekke begge deler.

- Det går greit nå. Jeg var i litt sur og i dårlig humør i eksamensperioden. Men jeg vil jo si at det hittil har gått veldig bra. Det gjelder bare å være litt selektiv, sier hun.

Hør mer om hva Kinee sier her.

Hun synes studiene på medier og kommunikasjon er nyttige med tanke på egen karriere som musiker:

- De tingene jeg lærer kan jeg få brukt i musikken. Det var vel egentlig derfor jeg begynte her. I tillegg til å kunne lage videosnutter og ta bilder, er det dessuten en fordel å kunne skrive når en ikke er på noe label. De presseskrivene som kommer i forbinnelse med singelutgivelsene, skriver jeg selv. Også er det jo greit å kunne lære litt om hvordan pressen tenker.

Kinee spiller på Mono torsdag den 16. februar, og på Stratos lørdag 19. februar. Se by:Larm sine hjemmesider for mer informasjon her.