Kritisk til universitetssatsning

I januar 2012 skulle det nye Studentparlamentet for HiOA ta endelig stilling til skolens ambisjoner om å bli universitet. Daværende leder i parlamentet, Liv-Kristin Rød Korssjøen, uttalte at de var kritiske til høyskoleledelsens strategi og prosess så langt.
Tirsdag, 24 januar, 2012 - 15:10


Det var igjen klart for studentparlamentsmøte på Kjeller januar 2012. En av sakene som bke tatt opp var HiOAs universitetssatsning. Dette ettersom det nye sammenslåtte parlamentet ennå ikke hadde tatt stilling til universitetsambisjonene.

- Vi vil diskutere bakgrunn og prosess rundt satsningen og gi en uttalelse om hvilken stiandpunkt vi tar til saken, sa Korssjøen før møtet.

En skandale

I Studentparlamentets sakspapirer for møtet sto det at prosessen rundt satsningen har vært alt for uklar. Universitetssatsning har vært en del av HiOs strategi siden “Strategi 2008-20011” ble vedtatt, men forslaget kom så sent at at det ikke ble en del av høringsdokumentet parlamentet da svarte på.

Forslaget kom senere opp i programerklæringen for sammenslåing av Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Akershus i 2009. Da gav parlamentet et høringssvar hvor de kom med en rekke innspill om hva strategien burde bygges på. Likevel var disse innspillene tatt skandaløst lite hensyn til da “Strategi for universitetssatsning” ble vedtatt i 2010, ifølge Studentparlamentet. Dette håper de vil endre seg etter kveldens møte.

Setter krav

En undersølelse fra 2011 viste at hele 67% av studentene ved HiOA ikke engang visste om skolens universitetsambisjoner. Parlamentleder Korssjøen uttalte at et av målene for møtet var å markere studentene som en viktig del av del av likningen og sette krav til at de blir mer involvert.

- Det er viktig at en så stor prosess foregår på studentenes premisser, eller i det minste i dialog med studentene, sa Korssjøen.