Krever halvert straff

Aktor la tirsdag ned påstand om opptil to års fengsel for de tre tiltalte i kokainsmuglersaken.
Torsdag, 23 februar, 2012 - 16:06


Den marokkanske kvinnen som står tiltalt for grov narkotikasmugling, mener hun ikke bør få mer enn halve straffen av hva aktor la ned påstand om i Oslo tingrett. Det var i august i fjor at kvinnen i midten av 30-årene ble  pågrepet med omtrent 200 gram kokain.

Beklager handlingene

Den tiltalte kvinnen skal uoppfordret ha innrømmet en lignende smugling i mai, da på nærmere 150 gram kokain. Fordi hun ga opplysninger som hjalp politiet i jakten på de andre medvirkende, krever nå kvinnens forsvarer, Anja K. Hellander, en halvering av utgangspunktet på ett år og ti måneder.

Aktor Nina Bakken legger seg noe høyere i sin påstand - et år og én måned i fengsel, medregnet strafferabatt for tilståelse og samarbeid. Bakken forklarer til Journalen at hun ikke synes de formildende omstendighetene er spesielle nok, og derfor begrunner sin påstand annerledes i rettspraksisen enn det den tiltaltes advokat gjør. Det gjør at aktor Bakkens påstand er noe strengere.

Den tiltalte kvinnen har erkjent straffeskyld, og beklager overfor retten og politiet de kriminelle handlingene hun har begått.

Nekter delvis skyld

På tiltalebenken sitter også en nigeriansk 34-åring og en gambisk 22-åring, tiltalt for medvirkning. De to nekter delvis skyld. 34-åringen hevder innholdet som ble smuglet i mai ikke var kokain, men et utblandingsmiddel for å øke volumet, og dermed også profitten ved salg av det narkotiske stoffet. Den yngste skal ha fulgt kvinnen fra Oslo bussterminal til en bolig på Sagene, men hevder han ikke visste at han var med på noe kriminelt.

Aktors påstand om straff er på henholdsvis et år og syv måneder for 34-åringen, og et år for 22-åringen.

Møttes i Spania

Den marokkanske kvinnen skal ha blitt kjent med nigerianeren i Spania, hvor hun innledet et forhold til mannen. Det er han som skal ha foreslått smuglingen for kvinnen, som en rask måte å tjene penger på. I tillegg til de to tilfellene av smugling til Norge, skal hun også ha smuglet narkotika til Sveits.

Dommen i saken faller på tirsdag.