Såret journalist smuglet ut av Syria

Familien bekrefter nå at den britiske fotografen Paul Conroy ble smuglet ut av landet på motorsykkel. Samtidig råder det usikkerhet rundt såret reporter.
Tirsdag, 28 februar, 2012 - 13:38


Diplomatkilder opplyser til Reuters at fotograf Paul Conroy befinner seg i Libanon, og er i god behold.

– Vi har akkurat fått beskjed fra Beirut, sier fotografens far, Les Conroy, til britiske medier.

Ifølge en libanesisk aktivist ble briten smuglet ut på motorsykkel over en ulovlig grenseovergang i ly av nattemørket, skriver nyhetsbyrået AFP.

Samtidig tilbakevises de tidligere meldingene om at Le Figaro-reporteren Edith Bouvier, som også skal ha blitt alvorlig såret i angrepet, befinner seg i Libanon. Det er fordi den franske ambassaden i Libanon ikke kan bekrefte at Bouvier har blitt evakuert.

Conroy og Bouvier ble såret i et angrep mot et provisorisk pressesenter opprettet av regimekritiske aktivister onsdag forrige uke. Pressesenteret lå i Baba Amro-området av Homs. Den amerikanske Sunday Times-journalisten Marie Colvin og den franske pressefotografen Remi Ochlik ble drept i angrepet.

I et videoopptak lagt ut på internett dagen etter angrepet sa Bouvier at hun trengte akutt medisinsk behandling og ba om å bli evakuert så fort som mulig.

(©NTB)