Ny nettavis skal granske HiOA

HiOAs nye nettavis Khrono ble offisielt lansert mandag. I følge Khronos formålsparagraf skal nettavisen lage kritisk og seriøs journalistikk om høgskolens virksomhet og relaterte temaer som kan være aktuelle for ansatte, studenter og andre interesserte.
Mandag, 22 april, 2013 - 15:32


I februar 2012 vedtok høgskolestyret å opprette den nye nettavisen, som etter en navnekonurranse i fjor høst ble hetende Khrono.

Tove Lie har vært ansvarlig redaktør siden oktober. Lie har tidligere vært redaktør og daglig leder i Nationen. Nå ser hun fram til arbeidet videre.

– Prosessen så langt har vært spennende, og jeg har følt meg priveligert. Mange medieledere er nødt til å fokusere på å spare penger, men jeg har hatt mulighet til å utvikle heller enn å avvikle. Andre læringsinstitusjoner har aviser for enten studenter eller ansatte, men vi har begge disse gruppene som målgruppe, og det er helt nytt, sier Lie.

Underrepresenterte studenter

Tidligere fagpolitisk ansvarlig i studentparlamentet, Beate Dessingthon, synes stoffet i avisa kunne ha vært bedre balansert.

beatedessingthon.jpgTidligere fagpolitisk ansvarlig i studentparlamentet Beate Dessingthon synes Khrono bør skrive mer om ting som angår studenter. – Av de sakene som er publisert så langt, finner jeg bare én som vil være interessant for mange av studentene, mens det er mange saker her om intern politikk som vil være interessant for de ansatte. Nettavisa er riktignok bare én dag gammel, men jeg skjønner ikke hvorfor studentene skal lese Khrono når Universitas og Ergo skriver om ting som er mer aktuelle for dem, sier Dessingthon.

Masterstudent Steinar Olberg, som også sitter i FoU-utvalget, har ikke fått studert nettavisa nøye, men har et inntrykk av at studenter er underrepresenterte som kilder.

– Studentene er nesten ti ganger så mange som de ansatte, likevel virker det som om det først og fremst er de ansatte som uttaler seg i avisa, sier Olberg.

Åpne for innspill

Tord Øverland er læringsmiljøansvarlig i studentparlamentet. Han er positiv til Khrono som en uavhengig nettavis som skal skape debatt på HiOA.

– Det som er utfordringen er å formidle avisen til studentene så den kan få flere lesere. Khrono-redaksjonen har hele tiden vært åpen for innspill, og en kritisk tilbakemelding kan være verdifull, sier Øverland

Tove Lie er uenig i kritikken, og understreker at nettavisa fortsatt er i startfasen.

– Hvertfall halvparten av artiklene våre inneholder uttalelser fra studenter eller dreier seg om aktuelle saker for dem. Og det vil komme mer, både for lærere og studenter.