Fortsatt 2500 studenter i boligkø

SiO håper på 4000 nye studentboliger innen 2020.
Mandag, 7 oktober, 2013 - 13:46


I august 2013 sto 3500 studenter på venteliste for studentbolig i Oslo.  I begynnelsen av september var tallene nede på 2500. De siste årene har regjeringen arbeidet for å øke studentboligbyggingen, og har gitt tilskudd til rundt 1000 boliger i året. Styreleder i SiO, Magnus Nystrand, sier byggeprosessen er godt i gang.

- Vi er allerede i gang med mange prosjekter, bl.a. Hasleveien og modulbygg på Kringså som vil åpne denne høsten med plass til ca. 250 studenter tilsammen. Videre prosjekter vil avhenge av rammebetingelsene politikerne setter.

Må satse større for å dekke behov

Men for å dekke behovet må satsingen være større. SiO håper på 4000 nye studentboliger frem til 2020, men sier at mangel på studentboliger fortsatt vil være et faktum.

- Frem mot 2019 blir det flere studenter og flere studieplasser, så situasjonen vil fortsatt være kritisk. Boligmarkedet er jo generelt vanskelig i Oslo, også på det private marked, fastslår Nystrand.

Flere studentboliger vil dempe prisene

Lange ventelister fører til at flere studenter blir nødt til å leie på privatmarkedet. Paul Joakim Sandøy, leder i unge høyre, mener situasjonen er alvorlig.

- Dette er resultatet av en forfeilet boligpolitikk gjennom flere år. Vi har vedtatt at vi vil bygge to til tre tusen studentboliger i året. Dette vil dempe prisen på boligmarkedet i Oslo. Det vil jo også bli åpnet for at private skal kunne bygge studentboliger.

Tirsdag den 8. Oktober kommer den sittende regjeringen ut med statsbudsjettet. Da blir det klart hvor mye penger som blir innvilget til studentboligbygging.