Bøker, katter og blind date

Med katter og blind date går den årlige bokutstillingen av staben på HiOA
Tirsdag, 5 april, 2016 - 14:43


Hvert år arrangerer førsteårsstudentene ved bibliotek- og informasjonsstudier en kreativ bokutstilling for å inspirere til lesing. Dette er en del av et arbeidskrav for å bestå eksamen. Tommy René Thomte (22) er en av utstillerne som har valgt å lage boktema om katter.

Katter i litteraturenTommy René Thomte går førsteåret på bibliotek og informasjonslinjen og har her en utstilling om kattelitteratur.— Her kan du lese om katter i egyptisk religion, og om katter generelt i skjønnlitteraturen. Også kan du prøve å finne ut hva som skjedde med katten vår, sier han og ber meg åpne en pappeske, der inne ligger et bilde av en litt snodig katt.

Hvorfor valgte du å starte på bibliotek og informasjonsstudiet?

Jeg hadde lyst til å jobbe i bibliotek, ikke verre enn det, forteller René Tomthe.

Like ved utstillingen om kattelitteratur står en utstilling som lokker med “blind date med en klassiker”. Der ligger det flere bøker pent pakket inn i grovt papir, med kun et lite hint om hvem de er, i form av et sitat eller en kort beskrivelse av innholdet.

Blind dateAnna Isabel Moody ha den kreative utstillingen der du skal gjette deg frem til en klassiker.— Vi ønsker å gi et nytt lys til klassikerne, og å vekke ny interesse ved å la folk gjette hvilke bøker det er snakk om, forteller utstilleren Anna Isabel Moody (23).

Hun har allerede jobbet som bibliotekar i to år og trivdes så godt at hun ønsket å ta utdannelsen.

Hva er yndlingsboken din?

— Nå spør du godt. Jeg leser mest faglitteratur, krigsbøker og bøker om skipsforlis, men jeg liker også biografien om Michael Jackson, “Moonwalk”.