Aldri vært dyrere å leie i Oslo

Studentbolig ble løsningen for elektronikk og IT-studenten Jørgen Olsrud.
Tirsdag, 24 mars, 2015 - 13:04


– Skulle jeg betalt like mye for en privatbolig som jeg nå gjør i en studentbolig, måtte jeg trolig dratt langt utenfor bykjernen, sier elektronikk og IT-studenten Jørgen Olsrud som er villig til å ofre noen kvadratmeter for beliggenheten.

Han flyttet til Oslo for litt over tre år siden, og var allerede da klar over den harde boligkrigen som utkjempes i hovedstaden. Per dags dato har det aldri vært dyrere å leie i Oslo. For eksempel ligger gjennomsnittsleien på et rom i bofelleskap på over 5.800 kroner.

– Vanskelig å finne bolig

– Jeg hadde hørt fra andre jeg kjente som allerede bodde i byen, at det kunne være veldig vanskelig å få tak i et sted å bo uten å betale i dyre dommer, sier han.

Studentbolig ble derfor valget, selv om boligkampen til tider kan være like hard i det selskapet. Men etter å ha lagt inn en søknad allerede i november, samme år som studiet startet, ble løsnigen en studentbolig på St. Hanshaugen. Der har han et eget rom på 11 kvadrat, og deler kjøkken og bad med en kompis.

– Egentlig kan man ende opp med å dele leilighet med noen man ikke kjenner. Da kunne det blitt litt trangt, men denne løsningen er veldig god, legger Olsrud til.

Han betaler 4.600 kroner i måneden. Det dekker både leie, strøm, internett og varmtvann. Dette er over 1.200 kroner billigere enn å leie et rom i bofelleskap privat i Oslo.

Oslo er klart Norges dyreste by å leie i

Ifølge tall fra utleieplassen.no har det faktisk aldri vært dyrere å leie i Oslo enn i dag. Tallene er basert på privatannonser på FINN.no for boliger i 2014.

Siden desember 2013 har leieprisen på et soverom, på gennomsnittlig størrelse i et bofellesskap, økt med 5,4 prosent. Den gjenomsnittlige annonserte leieprisen er på 5.800 kroner i Oslo. Sammenlignet med de andre storbyene i Norge, er leieprisen per måned på samme type bolig 5.000 kroner i Bergen, 4.700 i Trondheim og 5.400 i Stavanger.

 

I videoen kan du finne bolig-tall fra både Oslo og andre storbyer i Norge.

Emneord: