Oline Brekke Fuglem under kampen mot Lyn 4. november. Foto: Erling Løkken.

Oline tatt ut på landslaget: – Trodde nesten ikke på det

Oline Brekke Fuglem (22) har hatt en bra sesong for Røa. Forrige uke ble hun tatt ut på U23-landslaget for første gang.
Mandag, 6 november, 2023 - 10:45

– Det var veldig kult, jeg trodde nesten ikke på det selv da jeg ble ringt opp, sier hun.

Forrige uke ble hun tatt ut til å spille kamp for U23 mot Italia. 22-åringen var opprinnelig på vei hjem til Horten da hun fikk beskjeden. Da var det bare å avlyse hjemturen og dra videre ned på samling i Larvik. 

– Det kom egentlig veldig brått på, men det betyr veldig mye. Det har jo alltid vært en drøm å kunne ha flagget på brystet, sier hun.

Landslagstrener Per Inge Jacobsen (42) har vært trener for U23 i snart ett år. Over telefonsamtale forteller Jacobsen at han ved uttak, ser etter spillere med ferdigheter som utfyller hverandre på banen. Til spørsmålet om hvorfor han valgte Oline svarer han: 


Per Inge Jacobsen har tidligere vært trener i Toppserien for Stabæk sitt damelag. Foto: Norges Fotballforbund 

– Hun har gjort det veldig bra for Røa og vi følte nå at vi hadde muligheten til å se henne. Heldigvis passet det for henne å komme, så det er en vinn-vinn situasjon. 

Jacobsen mener Olines dyktighet med ball vil være en verdifull kvalitet for laget. 

– Hun er en god pasningspiller som er trygg med ball. Hun slår den sjeldent bort og det er en av de store styrkene hennes, sier han. 

 

Snø hindret debut

På grunn av dårlig værforhold ble kampen mot Italia avlyst. Til tross for at det ble slik, er Oline optimistisk. 

– Det var jo litt kjedelig når man først blir tatt ut. Det hadde vært gøy å få en debut, men sånn ble det ikke nå. Vi hadde internkamp i stede for, så det var jo gøy å være med på, sier hun. 

Oline har spilt for Røa siden 2020. Hun forteller at sitt første møte med Toppserien var utfordrende. Midtbanespilleren hadde tidligere spilt i 2. divisjon og ble satt i en annen posisjon enn hun var vant til.

– Jeg ble satt rett på back-posisjon. Det var tøft, men det har hjulpet med å utvikle meg som spiller. Det er en fin utfordring å prøve seg i flere posisjoner, sier hun. 


Oline mener at det er viktig å ta de små seierne underveis. Her avbildet under en kamp mot Lillestrøm. Foto: Erling Løkken.

Hun tilføyer at støtte fra venner og familie har vært nødvendig for å opprettholde motivasjonen i krevende perioder. 


Geir Nordby har vært trener for Røa i over 20 år. Foto: Lisa Lian Moe.

Røa-trener Geir Nordby (54) har jobbet tett med Oline for å forbedre henne på banen. Han forteller at trenerteamet og spiller har god dialog gjennom ukene og på kampdager. 

– Det gjør at tilbakemeldingene og fokusområdene blir realisert i virkeligheten. Hun får trent på de tingene hun trenger å forbedre, og ikke minst forsterke det hun er god på, sier han. 

 

Utelukker ikke flere uttak

Siste måneden har Røa-spilleren hatt flere utmerkelser. På kampen mot Stabæk i oktober endte 22-åringen en tre måneder lang måltørke for Røa. Gode prestasjoner og målet mot Stabæk ga henne en velfortjent plass på “Rundens lag” i Toppserien. Det er en kåring over de som har prestert best i en serierunde med kamper.

– Det var veldig deilig. Vi har jo slitt med å score mål. Vi har hatt mange muligheter vi ikke har satt, sier hun. 


Oline Fuglem på “Rundens lag”. Her i midten, nr. 2 til venstre. Foto: NTB sportsdata.

Nordby sier han siste året har sett en massiv utvikling på banen for Horten-jenta. Han ser fremgang både på den fysiske fronten og i de taktiske valgene hun gjør på banen. 

– På den fysiske delen har hun blitt sterkere og raskere. Hun dekker større områder på banen og er blitt mye smartere i forhold til valgene hun tar. Det har vært imponerede å se, sier Røa-treneren. 

Landslagstrener Jacobsen er også positiv til Oline sine prestasjoner på samling.

– Hun gjorde et godt inntrykk. Vi fikk sett henne godt i trening. Hun viser det hun har vist i Røa, god med ball og trygg i de offensive situasjonene. 

Han utelukker ikke fremtidige uttak dersom midtbanespilleren fortsetter å levere de resultatene hun har gjort for Røa. 

– Å spille gode kamper i Toppserien er veien inn på et landslag for Oline og andre spillere som ønsker å satse. Da er første prioritet å gjøre det bra for klubben sin, konstaterer han. 


Oline scoret sitt tredje mål denne sesongen under kampen mot Stabæk. Foto: Erling Løkken.

Oline og Røa-jentene spiller sin nest siste kamp i år mot Avaldsnes lørdag 11. november. 

Emneord: 
Tags: