Tekst og foto:
Journalist
ByLam er et samarbeidsprosjekt mellom Matprat og ByLarm. Ideen bak var at de så behovet for en mat- og musikkfestival, med lam som råvare. Med lam er det et mangfold av muligheter, og alle blir oppfordret til å lage nye retter med denne råvaren. Dagens utstillere tar i bruk ulike deler fra lammet, alt fra fenalår til lammekarre.
– En salig blanding, forteller Søland.
I fjor hadde festivalen to til tre tusen besøkende, men allerede nå erfarer de en økning i antallet. Benedicte Søland håper at de kan slå rekorden, og å tippe fire tusen iløpet av dagen.
I løpet av kvelden vil årets ByLam bli kåret. Matprat har håndplukket en jury som vil smake seg gjennom hele rekken med utstillere, for så å kåre årets vinner. Vinneren får heder og ære, men vil også motta et innovasjonsbidrag for å utvikle flere lammeretter. Haralds Vaffel ble fjorårets vinner, og siden den gang har han åpnet to nye utsalgssteder.
– Det er tydelig at prisen fører til noe bra, og det er gøy å se, sier Søland.
Nettavis og treningsplattform for studentene på journalistutdanninga ved OsloMet – storbyuniversitet ©2021
Vi jobber etter Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Se Tilgjengelighetserklæring her