Halsbeskyttelse blir påbudt

Etter en tragisk hockey ulykke som ryster verden er temaet om halsbeskyttelse brakt på banen.
Tirsdag, 7 november, 2023 - 11:13

Per dags dato er det obligatorisk for alle unntatt seniorer å bruke halsbeskyttelse. Etter den tragiske hendelsen hvor hockeyspilleren Adam Johnson døde på isen da han fikk en annen spillers skøyte over halsen, har en viktig samtale om sikkerhet blitt brakt på banen. Den amerikanske 29 åringen spilte for britiske Nottingham Panthers forrige helg hvor ulykken fant sted. Han ble fraktet til sykehuset men livet stod dessverre ikke til å redde.


Ingen nakkebeskyttelse å se. Foto: Ingeborg Miriam Aagesen

På Vålerenga hockeys egen hjemmebane strømte det til med energiske hockeysupportere lørdag ettermiddag. Jordal amfi var fylt av både spillere, supportere og hockeyglade sjeler. De kjente rivalene Vålerenga og Storhamar spilte mot hverandre og etter 4-1 seier til Vålerenga blir kampen omtalt som den beste kampen de har spilt denne sesongen. Likevel var det ingen spillere å se på banen med halsbeskyttelsen.


VIF spillerne glir over isen til jubel fra publikum. Foto: Ingeborg Miriam Aagesen

Ishockeypresidenten er tydelig

Ishockeypresident Tage Pettersen uttalte seg til pressen etter ulykken i England med et tydelig ønske om regelendring.

– Vi ønsker en regelendring i Norge og samtidig også jobbe for at det skal bli påbudt med halsbeskyttelse for alle internasjonalt, sier Pettersen. 


En kamp dømmes av to hoveddommere og to linjedommere . Foto: Ingeborg Miriam Aagesen

Kan ta i bruk nakkebeskyttelsen med en gang

Pettersen håper at spillerne selv reflekterer rundt dette og husker på at tiltross for at det ikke er påbud i dag kan man likevel ta det i bruk med en gang.

– Frem til dette er en del av vårt nasjonale regelverk vil forbundsstyret sterkt oppfordre alle seniorspillere til å bruke halsbeskyttelse, sier ishockeypresidenten tydelig, sier ishockeypresidenten.

Tiltross for klar tale fra Pettersen var det under helgens kamp mellom Vålerenga og Storhamar ingen å se med halsbeskyttelsen. 


Sekunder før Vålerenga scorer mål. Foto: Ingeborg Miriam Aagesen

Uansvarlig

Stein Halvorsen har vært journalist i 30 år og fulgt hockeyverden lenge. Han synes det er tragisk at det må alvorlige ulykker til for å få øynene opp for slike ting.

– Det er veldig tragisk, men når det først skjer er det både bra og riktig at klubber og forbund agerer umiddelbart, sier Halvorsen.

Han kommer likevel med tydelig tale om mangelen på halsbeskyttelse hos spillerne under kampen;

– Jeg synes det er helt feil å dukke opp på banen i dag etter den hendelsen uten halsbeskyttelse, uansett aldersgruppe bør det være påbudt plagg, sier Halvorsen tydelig.
 


Vålerenga supportere klare til kamp. Foto: Ingeborg Miriam Aagesen

 

Emneord: