Kari Brænne leser opp fra sin kommende roman. Foto: Benyamin Farnam

Brænnes nyeste roman: familiens hemmeligheter

Billedkunstner, forfatter og dramatiker Kari Fredrikke Brænne er nå i ferd med å fullføre sin femte roman. 
Lørdag, 25 november, 2023 - 14:27


Karis skrivehjem: hemmeligheter fra hennes hus. Foto: Benyamin Farnam

Inspirert av sitt eget liv og familiehistorie, forteller Brænne om oppdagelsene hun gjorde da hun ryddet på farens rom etter morens utflytting. Her fant hun våpen, som hun senere leverte til politiet, og det ble utgangspunktet for bokens mysterium.

Bokens tema dreier seg om familiens påvirkning av andre verdens krig og hvordan den fortsatt preger dem mange år senere. 

Motivasjonen bak romanen ligger i forfatterens ønske om å forstå sin egen familie, deres hemmeligheter og skjebne. Med historier fra sitt barndomshjem som en skattekiste av fortellinger, håper Brænne å gi leserne et unikt perspektiv på hvordan krigen kan fortsette å påvirke livet til enkeltpersoner og familier.

 

Mia Bull-Gundersen, tidligere redaktør for Brænnes bok, uttrykker sin mening om forfatterens skrivestil. Hun jobbet med Brænne da hun debuterte i 2007 med novellesamlingen “av en annen verden”. De to utviklet et vennskap gjennom årene og dro sammen på en researchtur til Russland for boken “Himmelfall,” som omhandler den russiske revolusjonen og tsarfamiliens fall.

Bull-Gundersen roser Brænnes evne til å sette seg inn i historisk stoff på en levende og overbevisende måte, samt hennes grundige research og evne til å skildre gamle menneskers tanker og følelser. Hun trekker frem Brænnes skildring av gamle folk i både noveller og spøkelsesromanen “Under de dype skyggene av løvtunge trær.” 

Hun fremhever Brænnes evne til å dikte fritt, som illustrert ved at en av døtrene overlever i boken “Himmelfall.” Til slutt uttrykker Bull-Gundersen sin nysgjerrighet og entusiasme for Brænnes bøker og ser frem til den kommende utgivelsen.

 

 

Emneord: