Andelen snusere i Norge øker. Foto: Lea Hilden

Over 30 prosent av stundentene snuser ved Oslomet

En av tre studenter ved OsloMet bruker snus daglig, i følge en undersøkelse gjort av Journalen.
Onsdag, 28 november, 2018 - 13:44

Journalen har spurt 50 studenter om de snuser jevnlig eller ikke, av disse 50 er det 16 som har svart av de snuser jevnlig. 

– Jeg snuste fast før, men da jeg begynte å studere forandret økonomien min seg og jeg måtte trappe ned på snusingen, nå har jeg sluttet helt, forteller student Karianne Olsén.

Tall fra statistisk sentralbyrå viser at det for første gang er en større andel som snuser daglig enn det er røykere. Antallet mennesker som bruker snus har økt jevnlig de siste ti årene, og i 2017 brukte tolv prosent av befolkningen snus daglig.

Unge menn er den største forbrukeren

– Jeg snuser fordi det er digg å ha noe under leppa, og jeg liker virkningen av nikotinen. Jeg snuser opptil tre om dagen, og tror egentlig jeg kunne sluttet når som helst, sier fotostudent Gabriel Skålevik. 

I følge SSB er det menn som snuser mest. I aldersgruppen 25-34 år bruker 32 prosent snus, blant kvinner er det kun 12 prosent i samme aldersgruppe.

–  Jeg snuser ikke fordi det er dårlig for tennene og for helsa. Jeg vil ikke få dårlig tannkjøtt og gule tenner, også ser jeg ut som et marsvin når jeg snuser, sier student Charlotte Førde Skomsøy.