Etter at vinnerne ble avslørt så kom alle som hadde deltat opp på scenen for et gruppebilde. Foto: Anna Fredriksson Hellgren

Samarbeid skal fikse helsefeltet

Tre studenter vinner tverrfaglig konkurranse i "pitching" med ny vaksine-idé.
Mandag, 18 mars, 2024 - 14:52

 

OsloMet arrangerer en todagers pitchekonkurransen Healthack, hvor 15 studenter fra ulike fagfelt konkurrerer om å vinne et gavekort verdt 4000 kroner. Konkurransen utfordrer studentene til å løse problemer innen helse og teknologi. 


Benidicte Johansen sin gruppe pitchet “Pattern insights” Foto: Anna Fredriksson Hellgren

Hektiske 48 timer  

Benidicte Johansen er IT-student. Hun beskriver de to dagene som hektiske og inspirerende, og legger vekt på verdien av å samarbeide med et tverrfaglig team.

– Jeg er spent på hvem som vinner. Det har vært en tøff konkurranse, sier hun.

Gruppe 4, “Pattern Insights”, presenterer et konsept: De tar utgangspunkt i at Viagra opprinnelig ble utviklet som hjertemedisin, før det fikk annen bruk. Forslaget deres er å nytiggjøre seg av uutnyttet data i bedrifter ved hjelp av en modell som skal avdekke skjulte sammenhenger. Presentasjonen definerer problemet og introduserer løsningens fordeler.

Hver presentasjon begynner med et samlet utrop fra salen: “1, 2, 3, pitch!”

– Nye perspektiver er undervudert 

Etter den åtte minutter lange presentasjonen, følger en to minutters spørsmålsrunde fra juryen. Blant tilskuerne er Thomas Sebu, vekstsjef i Aker BioMarine.

– Det har vært spennende ideer og perspektiver. Det er jo problemstillinger som vi i bransjen er reelt interessert i. Nye perspektiver er undervurdert, sier Sebu.

Han understreker viktigheten av slike arrangementer for å fremme samarbeidet mellom studenter og næringslivet.


Kristine Andreasen synes det er spennende å sette sammen helse og teknologi. Foto: Anna Fredriksson Hellgren

 

Målet med konkurransen er å identifisere helsefeltets problemstillinger, utvikle innovative løsninger og presentere disse for et dommerpanel bestående av bransjeeksperter.

Kristine Andreasen, en av koordinatorene for arrangementet, deler sin begeistring for sammensmeltingen av helse og teknologi og sier det er viktig at studentene får jobbe på tvers av fagområder.

Vinnerne 

Til slutt stikker Thelma Annweiler, Emilie Teige og Sofie Gangsø av med seieren for sin pitch “Nordic Heart”, som introduserer en vaksine for behandling av Dilatert Kardiomyopati (DCM). Deres seier viser viktigheten av å forene helse og teknologi for å adressere reelle samfunnsutfordringer.


Thelma Annweiler, Emilie Teige og Sofie Gangsø er vinnere av pitchekonkurransen 2024. Foto: Anna Fredriksson Hellgren