Ny spenning i England, avgjort i Spania

Toppfotballen i Europa går mot sesongslutt, og helgens runder både avgjorde og skapte ny spenning i noen av Europas fremste ligaer.
Mandag, 23 april, 2012 - 11:57


Ikke mange runder er spilt i den norske eliteserien, men rundt om i Europa begynner ligaene å nærme seg slutten. Journalen har tatt en titt på hvordan det ligger an i den spanske, engelske, tyske og italienske eliteserien.

Spania

Barcelona kunne med seier hjemme mot Real Madrid skape ny spenning i den øverste divisjonen i Spania. Da ville katalanerne ligge kun ett poeng bak det helhvite hovedstadslaget, og med et lettere kampprogram hatt store muligheter for å legge press på Real Madrid. Slik gikk det imidlertid ikke, for Real Madrid tok sin første ligaseier mot Barcelona siden 7. mai 2008.

Tyske Sami Khedira satte inn den første scoringen for gjestene fra Madrid, men Alexis utlignet for vertene etter halvspilt andreomgang. Ikke lenge etter utligningen avgjorde Cristiano Ronaldo kampen, da han scoret sesongens 42. ligamål og fastsatte sluttresultatet til 2-1.

Det betyr at Real Madrid leder ligaen med 7 poeng, og trenger kun to seire på de siste fire kampene for å sikre seriegullet også i teorien. Det bør holde for hovedstadslaget, som kun står med to tap så langt i serien.

*

England

Manchester United rotet bort en trygg ligaledelse, da de spilte uavgjort hjemme mot Everton. Før runden hadde de røde djevlene opparbeidet seg en fem poengs ledelse ned til byrival Manchester City, men med 4-4 på Old Trafford er det nå ny spenning i toppen.

United virket å ha stålkontroll på kampen, men to scoringer i løpet av de siste 10 minuttene for Everton, signert Jelavic og Pienaar, gjorde at Fergusons menn måtte ta til takke med kun ett poeng. Samtidig gjorde City jobben borte mot Wolverhampton, og nå skiller det kun tre poeng mellom de to eliteserielagene fra Manchester.

Neste mandag møtes lagene til seriefinale på Etihad Stadium, og dersom de lyseblå stikker av med seieren, vil de overta tabelledelsen på grunn av bedre målforskjell.

Etter den avgjørende kampen gjenstår kun to kamper i den engelske eliteserien.

*

Tyskland

Borussia Dortmund sikret seg det tyske ligagullet for andre år på rad i helgens runde. Ligaens overraskelseslag Borussia Mönchengladbach ble slått 2-0 hjemme på Signal Iduna Park, og med det finnes det ikke lenger noen teoretisk sjanse for å bli forbigått av serietoer Bayern München.

Dortmund står nå med åtte ligagull, og det er bare Bayern München (22) og Nürnbeg (9) som kan smykke seg med flere seriemesterskap enn årets seriemester.

Det gjenstår to kamper i den tyske eliteserien.

*

Italia

I Italia kniver Juventus og AC Milan om gullet. Førstnevnte har ennå ikke tapt i årets serie, men på grunn av 14 uavgjorte er ikke serieledelsen større enn tre poeng.

Det var derfor tre viktige poeng som ble sikret da hovedstadslaget Roma ble knust 4-0 på Juventus Arena. Milan, på sin side, ga fra seg to poeng, da de med et nødskrik sikret seg kun ett poeng hjemme mot Bologna. For Milano-laget utlignet ikke før på overtid, da svenske Zlatan scoret sitt 24. ligamål for sesongen.


SE MÅLENE MELLOM MILAN OG BOLOGNA HER.

Det gjenstår fem kamper i den italienske eliteserien.

*

*Tabellforklaring. KS­Kamper spilt, S­Seier, U­Uavgjort, T­Tap, MF­Målforskjell, P­Poeng

Tags: