– Vi var bedre enn England

ULLEVAAL (JOURNALEN): NORGE-ENGLAND 0-1. Norge gikk på sitt første England-nederlag på 32 år. Markus Henriksen mener imidlertid at Norge var det klart beste laget.
Onsdag, 30 mai, 2012 - 09:43


– Jeg tror England undervurderte oss, og det utnyttet vi. Jeg synes vi fortjente et uavgjort resultat i dag, sier midtbanespiller Markus Henriksen til Journalen.

En varm og deilig sommerkveld i hovedstaden, engelske verdensstjerner på gressmatta og nesten fullsatte tribuner satte rammen for en stor fotballfest på Ullevaal stadion. Men finspillet uteble, og det ble ikke helt den fotballkampen mange hadde håpet på.

– Vi er hakket vassere enn England, men de gjør jobben sin og er solide. De scorer et tidlig mål og legger seg litt bakpå, og har relativt god kontroll. Vi prøver og prøver, men klarer ikke få til de helt store sjansene, oppsummerer Henriksen.

England i føringen

Det tok ikke mange minuttene før England skapte sin første sjanse på Ullevaal. Etter fire minutter kom England-spissen Andy Carroll seg fri i feltet, men stupheadet  ballen til side for mål.

Norge slet med å kombinere i pasningsspillet, og det skapte åpninger for England. Etter åtte minutter flikket Carroll ballen til Ashley Young, som kom én mot én mot Norges kaptein Brede Hangeland.

Young dro en skuddfinte og sendte vår landslagskaptein på en svipptur i den berømte pølseboden, før han satte ballen til venstre for en sjanseløs Jarstein. 0-1 til England.

Fornøyd England-trener

Norge slet med å trenge gjennom et solid midtbaneledd hvor Steven Gerrard og Scott Parker holdt stand. Etter scoringen la England seg bakpå og Norge fikk tid til å trille ball.

Men siden nordmennene skapte minimalt foran motstanderens mål var det lite som truet det som ble Roy Hodgsons første seier som engelsk landslagssjef – Hodgson tok over England 1.mai.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg er første manager, ble jeg fortalt, som vinner mot Norge siden Alf Ramsey. Vi var disiplinerte, jobbet hardt og tok godt vare på sjansene våre, sa Roy Hodgson til TV2 etter kampen.

Liverpool-stjerne Andy Carroll antydet at England var heldige mot Norge lørdag kveld. Foto: Lars Bryne

Liverpool-stjerne skryter av Norge

England- og Liverpool-spiss Andy Carroll som var delaktig i kampens eneste mål skryter av Norge, og synes det var utfordrende å møte de norske spillerne.

– Det var tøft. De hadde ballen mye og gjorde sakene sine bra, sier Carroll til Journalen.

Andy Carroll ble tidenes dyreste britiske spiller da han meldte overgang fra Newcastle til Liverpool i januar 2011, for et beløp på hele 350 millioner kroner. Liverpool-spilleren antydet at Englands stjernegalleri var noe heldig med seieren mot Norge.

– Vi måtte forsvare oss mye. Når vi så fikk vår sjanse grep vi den, sier Carroll.

Etterlyser kvalitet foran mål

Norges midtbanespiller Markus Henriksen var en av få norske spillere som satte Englands keeper Robert Green på prøve. Henriksen (1.omgang) hadde et skudd like innenfor 16-meteren mot nærmeste kryss, men den engelske målvakten avverget.

Skuddet til Henriksen var bortimot det farligste Norge skapte i denne kampen, og midtbaneleganten etterlyser mer kvalitet foran motstanderens mål.

– Vi trillet ballen godt, og fikk noen gunstige brudd. Så gjelder det å være mer nøyaktig i siste tredjedelen av spillet så vi kommer til virkelig gode sjanser, sier Henriksen.

Liten forskjell på lagene

Rune Almenning Jarstein deler Henriksens oppfatning av  at Norge gjorde en god kamp, men poengterer at det nok var et England-lag i feriemodus de møtte på Ullevaal.

– Jeg synes vi gjennomfører en god kamp. Men vi møter et England-lag som er litt i feriemodus, men det er mye positivt å ta med seg, sier Jarstein.

Jarstein ser derimot liten forskjell på lagene

– De satte ballen i mål og det gjorde ikke vi, det var forskjellen.

 

Lagoppstilling:

Norge: Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli (Espen Ruud 40.min), Brede Hangeland, Vadim Demidov, John Arne Riise, Markus Henriksen (Valon Berisha 84.min), Alexander Tettey (Ruben Yttergård Jenssen 90.min), Morten Gamst Pedersen (Christian Grindheim 62.min), Daniel Braaten (Erik Huseklepp 74.min), Tarik Elyounoussi Mohammed Abdellaoue

England: Robert Green, Phil Jones (Martin Kelly 88.min), Phil Jagielka, Joleon Lescott, Leighton Baines, James Milner, Scott Parker (Theo Walcott 56.min), Steven Gerrard (Gareth Barry 45. Min (Jordan Henderson 74.min)), Stewart Downing (Adam Johnson 85.min), Ashley Young (Alex Oxlade-Chamberlain 73.min), Andy Carroll

Tilskuere: 21 496

Dommer: Michael Weiner (Tyskland)

Norges neste landslagskamp er hjemme mot Kroatia førstkommende Lørdag (2. juni)

Tags: