Bjørgen vil ha manageren Hetland som ny langrennssjef

Dobbelt VM-gullvinner Marit Bjørgen har klare tanker om hvem som bør ta over for langrennssjef Åge Skinstad når han gir seg: Hennes manager, og sveitserenes landslagssjef, Guri Hetland.
Mandag, 25 februar, 2013 - 11:03


Marit Bjørgen er i stoform og har allerede tatt to gull i VM i Val di Fiemme.

Hun er fornøyd med innsatsen til manageren sin, Guri Hetland - som også er landslagssjef for det sveitsiske landslaget og trener for Dario Cologna.

God kandidat til å bli landslagssjef

Bjørgen mener at Hetland er en god kandidat til å ta over jobben som langrennssjef når Åge Skinstads kontrakt går ut etter Sotsji-OL neste år.

- Hetland er absolutt en kandidat. Jeg er bare mektig imponert over det Guri gjør og den jobben hun har gjort med Dario. De hadde som mål å ta et VM-gull her i Val di Fiemme og det klarte de, sier Bjørgen til Adresseavisen.

Samtidig går Hetlands kontrakt med sveitserne ut, men det er uvisst om Hetland eller Skinstad vil fornye kontraktene sine.

Har ikke vært inne på tanken

Guri Hetland ble ifølge samme avis smigret av Bjørgens ord, men hun har ikke selv vurdert å ta over det norske laget.

- Filosofien min er at veien blir til mens man går. Jeg trives kjempegodt i Sveits i den jobben jeg har nå, og akter i hvert fall å bli der frem til kontrakten min går ut etter OL, sier Hetland til den trønderske avisa.

Hun har ikke vurdert hva hun skal gjøre når kontrakten går ut, men antyder at hun ikke kommer til å fornye.

- Jeg har ikke tenkt på hva jeg skal gjøre etter det, men det dukker sikkert opp noe spennende da også, er det eneste hun vil so om saken.

Tags: