Skuffende VM-søndag

Etter en strålende start på VM ble søndagen preget av stang ut for Norge.
Mandag, 25 februar, 2013 - 08:28


Norge innledet Vm i Val Di Fiemme med gull, sølv og bronse på torsdag. På lørdag tapetserte kvinnene pallen på 15-kilometeren, Anders Bardal tok Norges første gull i liten bakke på 47 år, og på herrenes tremil var tre av de fire første løperne norske. Men søndagen ble preget av uhell og skuffelser.

Fall og sprekk i lagsprinten

 

Det startet allerede i semifinalen i herrenes lagsprint, da Pål Golberg stivnet totalt på sin siste runde, og tapte for mye til at ankermann Petter Northug kunne ta igjen forspranget. Dermed var Norge ute av lagsprinten allerede i semifinalen. Det har aldri skjedd før. Da Golberg møtte pressen etterpå, hadde han ingen god forklaring på hva som hadde skjedd:

- Jeg hadde en bra torsdag og hadde ingen grunn til å gå dårlig i dag. Det var rett og slett bare en dårlig dag, sa Golberg, ifølge Dagbladet.

I finalen spurtslo Nikita Kriukov Emil Jönsson og tok sitt andre gull i mesterskapet.

Det norske damelaget i lagsprint kom seg greit til finalen, men også her var uhellet ute: På sin siste etappe falt Ingvild Flugstad Østberg og tok dermed Norge ut av medaljekampen. Ankerkvinne Maiken Caspersen Falla gikk Norge inn til den sure fjerdeplassen. Kikkan Randall gikk USA inn til gulllet.

Nesten for kombinertgutta

 

Etter hopprennet lå de norske kombinertgutta på fjerdeplass før stafetten, 50 sekunder bak ledende Japan. Og da Magnus Krog sendte Magnus Moan ut på siste etappe likt med fire andre lag, begynte mange å øyne et norsk gull.

I den siste bakken gikk Moan til og ristet av seg resten av feltet, med unntak av den ferske verdensmesteren Jason Lamy Chappuis. På oppløpet stivnet Moan og Frankrike kunne juble for gull, mens Norge måtte ta til takke med sølvet.

-Jeg har underskudd på suksess for tida. Det er så mange som står rundt som vil at vi skal lykkes, men vi får det liksom ikke helt til, sa en skuffet Moan etter løpet, ifølge VG.

Heller ikke i den miksede laghoppkonkurransen fikk nordmennene det helt til å stemme, og det ble en fjerdeplass på det norske laget, som besto av Anders Bardal, Tom Hilde, Anette Sagen og Maren Lundby

 

Tags: