Historiens verste basketballskade

Basketballkampen mellom Louisville og Duke ble brått avbrutt da spilleren Kevin Ware brakk bleggen tvers over.
Onsdag, 3 april, 2013 - 16:03

31.mars opplevde Kevin Ware noe som har blitt betegnet som den verste skaden i amerikansk basketballhistorie. I den første perioden av college-basketballkampen mellom Louisville og Duke hopper Louisville spillern Ware for å blokkere et trepoengskudd fra motstanderen. I det han lander knekker leggen rett over så 18 cm av benet stakk ut.

Mens Ware skrek av smerte lå lagkammeratene og motstanderlaget på banen å ba til gud, gråt og var skrekkslagne av synet. Ware vred seg i smerte, men fortsatte å rope at laget hans skulle vinne kampen for ham.

Ware ble sendt til sykethuset mens spillerne fortsatte kampen. De første minuttene påvirket spilleferdighetene deres i starten, men de kom seg fort, og Louisville vant kampen 85-63. Laget feiret seieren med Kevin Wares drakt i hendene for å hedre den tapre spilleren.