Kronprinsen åpnet aluminiumsverk i Qatar

Norsk Hydro har investert 33 milliarder i Quatalum, det største norske industriprosjektet i utlandet noensinne.
Mandag, 12 april, 2010 - 14:02


Kronprins Haakon og emiren av Qatar åpnet forrige mandag det nye aluminiumsverket i golfstaten ved å smelte tre aluminiumsbarrer. Flere kongelige gjester, statsråder og andre prominente personer fra Norge, Qatar og resten av verden var tilstede.

– Den offisielle åpningsseremonien for Qatalum representerer ikke bare en monumental milepæl for Hydro, men også lanseringen av en ny og sterk konkurrent i den globale aluminiumbransjen, sier Hydros konsernsjef, Svein Richard Brandtzæg, til NTB.

Qatalum er et av verdens største aluminiumsverk. Ved full drift vil det kunne produsere 585.000 tonn aluminium årlig, mer enn dobbelt så mye aluminium som det største norske verket, Hydro Aluminium i Sunndal.

Verket er bygd opp som en by midt i ørkenen, fire mil sør for hovedstaden Doha. I tilknytning til aluminiumsverket er det bygd et gasskraftverk uten CO2-lagring, som årlig vil slippe ut 4,7 millioner tonn CO2.

 

 

 

Emneord: