Den britiske ambassaden i Teheran er angrepet

Flere demonstranter har i ettermiddag trengt seg inn i den britiske ambassaden, melder flere medier.
Tirsdag, 29 november, 2011 - 16:05


Ifølge BBCs nettside, ble den britiske ambassaden i Teheran (Iran) angrepet i ettermiddag.

Hundrevis av mennesker skal ha demonstrert utenfor den britiske ambassaden. Etter en stund hoppet flere titalls av dem over muren til ambassaden og stormet inn. BBC sier at demonstrantene tok det britiske flagget, brente det, og erstattet det med det iranske flaget.

Flere iranske medier viste også direkte videoer av demonstrantene. Ifølge BBC, kastet de steiner på vinduer. Ifølge Agence France Presse grep ikke opprørspolitiet inn for å hindre stormen av demonstrantene.

Demonstrerer mot økonomisk straff

I november ble Iran møtt med sanksjoner fordi de USA, Canada og England mistenkte landet for å utvikle et militært atomprogram. Dette kom som en følge av en rapport som ble publisert av Det internasjonale atomenergibyrå. Iran nekter for disse anklagene. Ifølge Agence France Presse protesterte demonstrantene mot disse økonomiske straffene.

Ny lov

På søndag stemte det iranske parlamentet over en ny lov, som innebærer reduksjon i de diplomatiske forbindelsene med vesten. Det vil også bety en utvisning av den britiske ambassadøren.

Demonstrasjonen skjer trolig som følge av at det iranske parlamentet stemte over en ny lov på søndag. Loven innebærer en reduksjon i de diplomatiske forbindelsene med vesten, i tillegg til en utvisning av den britiske ambassadøren.

 

 

Emneord: