Politiet jakter fortsatt på gjerningsmannen etter skytedrama i Paris

Mandag formiddag tok en mann seg inn i den franske avisen Libérations lokaler i Paris og avfyrte to skudd. Fransk politi har nå funnet en hovedmistenkt.
Onsdag, 20 november, 2013 - 15:13


Den 23  år gamle fotoassistenten som  ble skutt og livstruende såret i angrepet, har gjennomgått operasjoner og er i kritisk tilstand, melder BBC.

Politiet mener nå å ha identifisert gjerningsmannen på overvåkningskameraene i Paris, ifølge VG.

Le Parisien meldte at  gjerningsmannen var fanget noe  fransk politi senere avkreftet. Mannen de nå jakter på er en europeisk mann i 35 til 45-årsalderen.Bilder fra overvåkningskameraene  viser at mannen hadde på seg en beige lue, rød jakke og en svart bag over armen.

Kan ha stått bak flere angrep

Politiet mistenker at samme mann også kan ha stått bak skytingen utenfor banken Société Générale to timer senere, sammen med truingen av ansatte i den franske fjernsynskanalen BFMTV fredag. Video fra overvåkningskameraet fra angrepet på BFMTV kan ses på BBC.

Mannen skal også ha kapret en bil, tvunget sjåføren til å kjøre ham til Champs Élysées, for så å ha forsvunnet.

Fransk politi oppfordret Paris’ innbyggere til å oppholde seg innendørs mens de jaktet på gjerningsmannen med politihelikoptre.  BBC melder at mannen har blitt observert på overvåkningskameraer i undergrunnen.

Må handle raskt

Franske myndigheter har publisert fotografiene av gjerningsmannen, og oppfordrer borgerne i byen til å sende inn tips dersom de gjenkjenner mannen.

Redaktør i Liberation, Nicolas Demorand (gjengitt i BBC) uttalte tidligere at det må ses på som en trussel mot demokratiet når en person bryter seg inn i et mediehus med våpen, uansett om personen er gal eller ikke. Innenriksminister Manuel Valls er enig, og oppfordrer til rask oppklaring av saken.

- Så lenge denne personen fortsatt går løs, og vi ikke kjenner til hans motiver, er dette en trussel. Vi må handle raskt, sier han til BBC.

Emneord: