Tysk politiaksjon mot italiensk mafia

200 politimenn gjennomførte razziaer mot 20 adresser.
Onsdag, 20 november, 2013 - 08:40


Det siste døgnet har det blitt satt inn store politistyrker for å gjennomsøke boliger og kontorer over hele Tyskland. Den koordinerte aksjonen er en del av jakten på italiensk mafia. Dette melder Dagbladet. Politiet mistenker hvitvasking av penger i stor stil gjort for mafiaen Ndranghetaen, som har sitt utspring i Calabria, sørvest i Italia. Sentralt i etterforskningen er en vindmøllekraft med 48 vindmøller, sier påtaleansvarlig i den tyske regionen Osnabrueck, Alexander Retemeyer, til Reuters. Vindmøllene skal ha blitt finansiert av HSH Norbank, noe som førte til at storbankens lokaler i Hamburg og Kiel ble gjennomsøkt av de store politistyrkene.

Politiet mener vindmølleprosjektet i praksis var et hvitvaskinganlegg. I følge Reuters, er det også blitt gjennomført ransakinger i Østerrike. Påtaleansvarlig Retemeyer sier at de nå etterforsker flere selskaper med base i den tyske regionen Emsland, som er mistenkt for å ha vært delaktig i å sette mafiapenger i sirkulasjon. Aksjonen skjer i tett samarbeid med italiensk politi.

Allerede i 2012 tok en italiensk domstol beslag i vindmølleparken, den gang basert på mistanken om at Arena-klanen var de reelle eierne av parken gjennom en kompleks struktur av stråmenn og selskaper, skriver Dagbladet. Ifølge Reuters, var den en av de største parkene i Europa da den ble beslaglagt.

Også den tyske vindturbinleverandøren Enercon skal ha hatt besøk av politiet. Tysk politi understreker imidlertid at verken HSH Nordbank eller Ebercon er gjenstand for etterforskningen, og at begge selskapene samarbeider med politiet.

Emneord: