KFUM- Kameratene Oslo rykket ned fra OBOS ligaen. Dermed blir det andre divisjons fotball på KFUM-Arena neste år. FOTO: Gulled Jibril.

Nedrykk for KFUM

Etter opprykk med klar margin fra andre divisjon til OBOS ligaen, rykker "Kåffa" ned etter endt sesong på nest høyeste nivå.
Tirsdag, 1 november, 2016 - 08:45

Søndag endte OBOS ligaen 2016 med den 30 serierunden. Oslo klubben KFUM- Kameratene, som i fjor rykket opp fra andre divisjon, endte tilslutt på 16 plass. Dermed må de ta turen ned til andre divisjon sammen med Bryne, Hødd og Raufoss.

I følge daglig leder Thor Erik Stenberg hadde klubben to ambisjoner med opprykket.

- Å gjøre et ærlig forsøk på holde seg i OBOS ligaen. Det andre var å styrke bredden i klubben. Det første føler jeg vi har gjort med de ressursene vi har, og bredden er noe vi absolutt har fått styrket, sier Stenberg.

Et av eksemplene Stenberg viser til er keeperprosjektet med tidligere Rosenborg og Vålerenga keeper Lars Hirschfeld. Den erfarne keeperen tar UEFA A- trener kurs, og skal være keeperansvarlig i klubbens ungdomsavdeling. 

Sterkeste minne fra sesongen

Selv om klubben er fornøyd med innsatsen de har lagt ned, reflekterer trener Ståle Andersen også over de tapte mulighetene. En kamp som spesielt sitter igjen er hjemme mot Fredrikstad, som også var den eneste kampen til KFUM som har gått på TV.

- De sterkeste følelsene på godt og vondt fra sesongen kommer nok fra kampen mot Fredrikstad. Vi går opp 2-1 sent i andre omgang. Der og da var gleden så stor at jeg trodde vi kanskje hadde en sjanse for å holde oss i ligaen. Men så får de en korner de ikke burde hatt og setter inn utligningen til 2-2 på overtid. Det var nok lavpunktet i sesongen. Jeg husker de enorme opp og nedturene fra den kampen veldig godt, sier Andersen.

Planen videre

Selv om nedrykk kan bli ganske tungt økonomisk for mange klubber, så er daglig leder Thor Erik Stenberg trygg på at sesongen i OBOS ligaen totaltsett vil være bra for klubben. Norges fotball forbund, kategoriserer økonomien til klubbene i de to øverste divisjonene i tre kategorier (grønn, gul og rød). I første halvdel av 2016 var KFUM 1 av 6 klubber i OBOS ligaen, som var i grønn kategori.

- Vi har ikke bygget opp et korthus som lett faller sammen. For oss vil det ikke være store endringer utenom at vi skal spille i andre divisjon. Vi kommer til å ha en bedre økonomi i andre divisjon i 2017 enn vi hadde i 2015, som betyr at vi har brukt oppryket til OBOS veldig bra, sier Stenberg.

For trener Ståle Andersen vil det bli en ny hverdag uten fotball. Med tre barn og fulltidsjobb ved siden av trenerjobben, har dagene til Andersen vært veldig hektiske.

- Jeg slutter etter denne sesongen. Med familie, fulltidsjobb og treneransvaret så blir dagene veldig fulle. For meg er ikke fotball noe alternativ lenger i en deltidskapastiet. Tidspresset er noe man må oppleve for å kunne forstå, sier Andersen.

 

 

 

Emneord: