MØTER GAMLE KJENTE: Pep Guardiola var Barcelona-trener i seks år. I kveld skal han forsøke å ta skalpen på sin gamle arbeidsgiver. Foto: Thomas Rodenbücher/Flickr

City-Pep vil bryte Barcas seiersrekke

Pep Guardiola er i kveld tilbake på sin gamle hjemmebane, Camp Nou. Hans elleve utvalgte skal forsøke å påføre Barcelona sitt første poengtap på tolv hjemmekamper i Champions League.
Onsdag, 19 oktober, 2016 - 14:07

Mannen som ledet Barcelona til fjorten trofeer på fire år, er i kveld tilbake i sin gamle lekegrind. Denne gangen som trener for Manchester City. På motsatt banehalvdel står et Barcloana-lag som nærmest virker uslåelige.

Sterke på hjemmebane

Ser vi på statistikken, blir det nemlig ikke lett for Guardiola og hans menn og ta med seg poeng fra Katalonia. Barcelona har en imponerende statistikk på hjemmebane i Champions League. De tolv siste hjemmekampene har endt uten poengtap og de fire siste møtene mellom Barca og City har endt med Barcelona-seier.

Før kveldens kamp leder Barcelona gruppe C med seks poeng. City ligger på plassen bak med fire poeng, etter seier mot Borussia Mönchengladbach og den overraskende poengdelingen mot Celtic i forrige runde.

Tror det blir tøft

Tor Martin Sønsteby, lederen i Manchester Citys norske supporterklubb, er positiv til Guardiolas tiltredelse i klubben, men frykter de lyseblå fra Manchester får det tungt i kveld.

- Jeg tror dessverre Barcelona vil vinne relativt klart, 3 eller 4-1 er mitt tips. Jeg stoler ikke helt på relasjonene i forsvaret vårt, sier Sønsteby.

Supporterlederen tror Citys eneste håp er om Barcelona tar for lett på oppgaven.

- Barcelona er mer eller mindre videre allerede og det er ikke sikkert de går ut i full kok. Kanskje de vil spare litt på kruttet, vi får håpe på det, sier han.

Sønsteby ser dog ikke situasjonen som helsvart, selv om det skulle bli tap i dagens kamp.

- Det er heldigvis slik at Champions League ikke avgjøres i kveld. Jeg har stor tro på at City blir toer i gruppa og går videre. I så fall slipper vi heldigvis å møte Barcelona i åttendedelsfinalen, sier Sønsteby optimistisk.

Gjensidig skryt


Barcelona-trener, Luis Enrique, skryter
av trenerkollegaen Foto: L.F.Salas/Flickr

I forkant av kampen har begge lags trenere vært ute med smiger om hverandres kvaliteter. Barcelona-sjef, Luis Enrique er raus i beskrivelsen av sin gamle lagkamerat.

- I mine øyne er Guardiola den beste treneren i verden. Jeg er stor fan av hans angripende spillestil. Manchester City ser svært bra ut for tiden, og jeg merker innflytelsen Pep har hatt på laget, skrøt Enrique på pressekonferansen før kampen.

Guardiola mener derimot at Barcelona er i bedre forfatning under Enriques ledelse, enn da han selv var sjef.

- Luis er direkte, ærlig og hardtarbeidende. Han har allerede hatt stor suksess i Barcelona og jeg er sikker på at det vil fortsette i fremtiden. Både han og laget gjør ting bedre enn da jeg var sjef, sa han på samme pressekonferanse.

Så gjenstår det å se hvem av de to trenerene som trekker det lengste strådet.

Mulig startoppstilling:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.
Ute med skade: Cillessen (ankel)

Manchester City: Bravo; Zabaleta, Stones, Otamendi, Clichy; Fernandinho, Gündoğan; Sterling, Silva, De Bruyne; Agüero.
Ute med skade: Sagna (hamstring), Delph (strekk)

 

 

 

Emneord: