Røa og Lillestrøm klare for NM-finale

LSK Kvinner er klare for sin tredje strake NM-finale, mens Røa Fotball Elite stiller til sin åttende finale.

Klare for finale: LSK Kvinner er klare for sin tredje strake NM finale.

Etter to målrike semifinaler, ble det klart at Røa Fotball Elite og Lillestrøm gikk videre til finalen. Røa slo Trondheims Ørn 4-2, mens Lillestrøm seiret 6-2 over Kolbotn. Finalen blir spilt i Telenor arena lørdag 19. november, og det er forventet en spennende finale.

Røa med sterk andre omgang

Det var hjemmelaget som kom best i gang på Røabanen, Therese Sessy satte ballen i stolpen etter 10 minutter. Men det var gjestene som fikk kampens første mål, etter 35 spilte minutter headet Elen Sagmo Melhus ballen i nettet. Etter å ha ligget under 0-1 til pause, bestemte spillerne fra Røa seg for at nå var det nok.

Andre omgang skulle vise seg å by på mye mål. Trondheim-Ørn åpnet med skudd i tverrliggeren fra Oda Bolkan Fugelsnes, hvor Kristine Leine headet inn ballen etter corner. Røa svarte raskt med ny scoring av Ingrid Syrstad Engen som førte til 1-2. Igjen utlignet Røa, og denne gangen satte Therese Sessy ballen i mål. Samme spiller øker ledelsen til 3-2, før det hele avsluttes med at Synne Skinnes Hansen putter fra kort hold etter at motstanderens keeper ga retur.

- Vi har god moral i laget og reiser oss to ganger. Jeg synes det er fortjent at vi vinner kampen, forteller Røa-trener Geir Nordby. - Vi sto ribbet tilbake i 2013 etter at vi tapte cupfinalen året før og har bygget oss opp etter det. Det er utrolig deilig å være tilbake i finalen, forteller han videre.

Lillestrøm med solid seier

På Sofiemyr var det vertene som åpnet best, men en god redning av LSK-keeperen forhindret scoring. Seks minutter før pause satte Anja Sønstevold inn kampens første scoring etter innspill fra Emilie Haavi. Like etter økte Lene Mykjåland ledelsen, og gikk til pause med 0-2. Kolbotn skapte spenning i andre omgang, men igjen stengte LSK-keeperen målet, men ga retur som Solveig Gulbrandsen satte. Spenningen økte, og hjemmelaget satte ballen i tverrliggeren fem minutter etter.

Så kom målbonanzaen fra Lillestrøm. Kaptein Ina Gausdal på Kolbotn var uheldig og satt inn et selvmål, som førte til 1-3 ledelse for Lillestrøm. Isabell Herlovsen satte to kjappe, før veteran Solveig Gulbrandsen satte 2-5 for Kolbotn. Kampens siste mål ble satt av Herlovsen.

- Det er utrolig deilig å være klar for en ny finale i Telenor Arena. Det er alltid litt blanda følelser for min del når vi møter Røa. Det blir en god ramme rundt kampen og det er alltid litt ekstra fyring i de kampene, fortale Lene Mykjåland fra Lillestrøm til NRK etter semifinalen.