Klare for finale: LSK Kvinner er klare for sin tredje strake NM finale. Foto: LSK Kvinner FK

Røa og Lillestrøm klare for NM-finale

LSK Kvinner er klare for sin tredje strake NM-finale, mens Røa Fotball Elite stiller til sin åttende finale.
Tirsdag, 18 oktober, 2016 - 15:39

Etter to målrike semifinaler, ble det klart at Røa Fotball Elite og Lillestrøm gikk videre til finalen. Røa slo Trondheims Ørn 4-2, mens Lillestrøm seiret 6-2 over Kolbotn. Finalen blir spilt i Telenor arena lørdag 19. november, og det er forventet en spennende finale.

Røa med sterk andre omgang

Det var hjemmelaget som kom best i gang på Røabanen, Therese Sessy satte ballen i stolpen etter 10 minutter. Men det var gjestene som fikk kampens første mål, etter 35 spilte minutter headet Elen Sagmo Melhus ballen i nettet. Etter å ha ligget under 0-1 til pause, bestemte spillerne fra Røa seg for at nå var det nok.

Andre omgang skulle vise seg å by på mye mål. Trondheim-Ørn åpnet med skudd i tverrliggeren fra Oda Bolkan Fugelsnes, hvor Kristine Leine headet inn ballen etter corner. Røa svarte raskt med ny scoring av Ingrid Syrstad Engen som førte til 1-2. Igjen utlignet Røa, og denne gangen satte Therese Sessy ballen i mål. Samme spiller øker ledelsen til 3-2, før det hele avsluttes med at Synne Skinnes Hansen putter fra kort hold etter at motstanderens keeper ga retur.

- Vi har god moral i laget og reiser oss to ganger. Jeg synes det er fortjent at vi vinner kampen, forteller Røa-trener Geir Nordby. - Vi sto ribbet tilbake i 2013 etter at vi tapte cupfinalen året før og har bygget oss opp etter det. Det er utrolig deilig å være tilbake i finalen, forteller han videre.

Lillestrøm med solid seier

På Sofiemyr var det vertene som åpnet best, men en god redning av LSK-keeperen forhindret scoring. Seks minutter før pause satte Anja Sønstevold inn kampens første scoring etter innspill fra Emilie Haavi. Like etter økte Lene Mykjåland ledelsen, og gikk til pause med 0-2. Kolbotn skapte spenning i andre omgang, men igjen stengte LSK-keeperen målet, men ga retur som Solveig Gulbrandsen satte. Spenningen økte, og hjemmelaget satte ballen i tverrliggeren fem minutter etter.

Så kom målbonanzaen fra Lillestrøm. Kaptein Ina Gausdal på Kolbotn var uheldig og satt inn et selvmål, som førte til 1-3 ledelse for Lillestrøm. Isabell Herlovsen satte to kjappe, før veteran Solveig Gulbrandsen satte 2-5 for Kolbotn. Kampens siste mål ble satt av Herlovsen.

- Det er utrolig deilig å være klar for en ny finale i Telenor Arena. Det er alltid litt blanda følelser for min del når vi møter Røa. Det blir en god ramme rundt kampen og det er alltid litt ekstra fyring i de kampene, fortale Lene Mykjåland fra Lillestrøm til NRK etter semifinalen.