Snart på plass: Det nærmer seg åpning av ny butikk, og hyllene skal fylles med øl som ingen andre har.

Øl med ambisjoner

Gulating bryggeri har hatt enorm vekst de siste to årene. Torsdag 3.november åpner det attende øl-utsalget på Grünerløkka. Foto: Privat.
Tirsdag, 1 november, 2016 - 12:05

Christoffer Gundersen er daglig leder for avdelingen på Grünerløkka, og nesten klar for åpning.

- Det har vært noe kluss med bestillingene, men vi håper at det ordner seg i løpet av morgendagen. Nervene er på topp akkurat nå, sier han.

Rolf Ivar Skår er gründeren bak Gulating Ølutsalg. I Dale i Sunnfjord brygget han sitt første øl, og åpnet sin første butikk i mars 2014. Kun to år senere har ett blitt til 18. 

- Det har gått veldig fort, mye raskere enn det vi hadde tenkt og mye bedre enn det vi hadde håpet på, sier Skår.

Strategisk plassering og vekst

Om to dager åpner det nye utsalget på Grünerløkka i Oslo, noe som har vært planlagt i lang tid.

- Grunnen til at vi har ventet lenge med Grünerløkka er at vi ville gå under radaren. Vi ville unngå at andre skulle vite hva vi gjør og hva planene var. Dette har vi lykkes med, og nå er det strategisk sett veldig vanskelig å stoppe oss, forteller han.

Skår beskriver området som Norges vugge når det gjelder håndverksbrygget øl. Selv om den nye øltrenden har vært her lenge, er gründeren er ikke redd for konkurransen. Skår vil kjøre en protest mot dagligvarenes makt.

- Det handler om mangfold. Vi bor i verdens rikeste land, og har verdens dårligste utvalg. Vi vil ikke at alle skal spise og drikke det samme, forsetter han.

Gulating har Vinmonopolet som nærmeste nabo, og bekrefter at dette har vært en bevisst valg i planlegging av åpningen.

Veksten til ølutsalgene har gått fra å åpne ølutsalg annenhver måned, til å åpne nytt annenhver uke. Neste prosjekt blir på Gjøvik neste uke, før de tar en pause til over nyttår. Det er allerede planlagt 5 nye åpninger i 2017, men Skår ser ikke bort fra at det kan bli opptil 15.

 

 

Emneord: