Kaffen kan bli dyrere. Foto: Tal King

Kaffe kan bli en luksusvare

Kineserne har fått øynene opp for kaffen, dette kan føre til prisøkning av produktet.
Mandag, 23 januar, 2017 - 13:49

Nordmenn elsker kaffe. I følge Norsk Kaffeorganisasjon ligger Norge helt i toppsiktet når det kommer til kaffedrikking, kun slått av finnene. De norske kaffedrikkerne drikker i gjennomsnitt også 3,7 kommer om dagen, noe som tilsvarer rundt 12 millioner kopper per dag.

Kan bli dyrere

Kina har lange tradisjoner når det kommer til tedrikking, men nå har de også fått øynene opp for den norske favoritten, kaffe.

– I begynnelsen drakk kineserne kaffe kun for å få seg en oppkvikker, men i dag ser vi at flere og flere drikker kaffe som en sosial drikk, både hjemme og ute på kaffebarer, som her i Vesten, sier Axel Heiberg-Andersen i Nestlé Norge til E24.

Han forteller også at kaffen allerede er svært presset på grunn av tørke, etterspørsel og lus. Og hvis kineserene fortsetter å drikke kaffe, blir det enda mer presset. Dermed kan kaffen bli dyrere, og Heiberg-Andersen sier at de er frykter at kaffen kan bli et luksusprodukt.