Slår til: Liv Døhlen (82) smasher ballen på Bygdøy Seniorsenters nye tennistrening. Foto: Emilie Gamst

Liv (82) spiller tennis på seniorsenteret

Bygdøy seniorsenter har fått tennistreninger på programmet. Den eldste spilleren er 82 år.
Søndag, 18 september, 2016 - 14:54


- Sykehjem bør ha bar, sier tennissenior Liv Døhlen. Foto: Emilie Gamst

– Man føler seg jo ikke gammel, sier tenniselev Liv Døhlen (82) som pleier å være med på både pilates og trim på seniorsenteret, i tillegg til å ta morgenbad. Hun syns ikke alderen er noe hinder for å også drive med en idrett som tennis.

– Jeg kjenner jo alle her og det er ingen som syns det gjør noe. De er jo ikke så unge de andre heller, ler hun.

 

Pub og tennis

Å spille tennis i 80-årene betyr likevel ikke at alt handler ikke om trening. De siste ukenes debatt om pub på sykehjem engasjerer seniorene, som virker å være positivt innstilt.

–Det har jeg vært for veldig for lenge, sier Døhlen. – Sykehjem burde ha en liten bar!

Populært tiltak

Treningene har blitt en umiddelbar suksess, og oppmøtet er stort allerede på en av oppleggets først treninger. Fredag 16. september stilte hele 10 stykker opp, både menn og kvinner, på alt fra 65 til 82 år.

Senteret, som i 2014 vant Seniorprisen for å fremme aktiv aldring, satser stort på sitt nye tilbud. Treningene foregår på ordentlige tennisbaner tilknyttet Bygdøhushallen, og ledes av Per Granlund som er tennistrener av yrke.


Stolt trener: Trener Per Granlund med sin eldste elev Liv Døhlen (82) Foto: Emilie Gamst

Lokal legende

–Jeg har hatt elever fra alle elleve hundre hus på hele Bygdøy i løpet av 26 år som sjefstrener, sier Granlund. Elev Irmelin Larsen (76) støtter opp om påstanden og forteller at hennes 36 år gamle datter også har Granlund som trener.


Daglig leder ved Bygdøy Seniorsenter, Marit Forsberg Foto: Emilie Gamst

Selv om tennis ved seniorsentre er et sjeldent syn i Oslo er dette ikke nytt for trener Per Granlund. Han har tidligere bidratt til et lignende tilbud i Gjøvik, og hvis Bygdøy blir suksess står Lillehammer for tur. 

 

Mer enn bare trim

Daglig leder ved seniorsenteret, Marit Forsberg, er stolt av å kunne tilby mer enn bare den tradisjonelle trimmen som fins på de fleste seniorsentre.

–Vi som bor på Bygdøy har alltid hatt gode muligheter for å gå på tur og benytte oss av alle tilbudene som finnes i lokalsamfunnet, bl.a. tennis, forklarer hun.


Samme tennistrener som datteren: Irmelin Larsens (76) datter har blitt trent av Per Granlund. Foto: Emilie Gamst