Bildet er fra serieåpningen i 3. div 2012. FOTO: Sjur Stølen/Aktiv i Oslo.

3. divisjon kan avgjøres på kontorene til NFF

Siste serierunde i 3. divisjon spilles førstkommende lørdag. Likevel er det usikkert om lørdagen vil gi svar på hvem som blir seriemester.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 16:00

Siste innspurt i 3.divisjon avdeling 2 blir en thriller utenom det vanlige. NFF (Norges Fotballforbund) avviste i går en protest mot Lyn, etter at de brukte en spiller som ikke hadde lov til å være på banen. Protesten er levert av fotballklubben Ready, som fortsatt kan anke dommen. Dette kan bli avgjørende for hvem som rykker opp til 2. divisjon.

NFF har opprettet egen sanksjonssak

Selv om Norges Fotballforbund har avvist protesten fra Ready, har de selv opprettet en egen sanksjonssak mot Lyn. Sanksjonen kan også føre til poengtrekk for osloklubben. Innstillingen fra NFF er et trekk på ett poeng, men dette kan økes til et trekk på tre poeng.

Lyn har siden september fryktet at poengtrekk skulle sette en stopper for opprykket. Grunnlaget for protesten er at Oskar Hansen var på banen i oppgjøret mellom de to lagene den 14. september. Hansen hadde tre gule kort, og derfor ikke lov til å spille kampen. Det første gulet kortet fikk han i sin tidligere klubb, Follo.

Anke kan utsette behandlingstiden

Det gjenstår også å se om Ready velger å anke avgjørelsen til NFF. NFF bekrefter overfor Aftenposten at protesten må behandles før sanksjonssaken. Det vil si at en anke fra Ready kan utsette behandlingstiden med inntil tre dager. Ready ligger kun ett poeng over trygg plass for spill i 3. divisjon også neste år, så det er ikke utenkelig at det kommer en anke.

Jevnt i toppen

Lyn leder 3. divisjon avdeling 2 med 62 poeng, mens Stabæk 2 ligger på andreplass med 60 poeng. Siste serierunde spilles førstkommende lørdag, og det er usikkert om NFF vil komme med en avgjørelse i sanksjonssaken før dette. Det betyr at man kan få en situasjon der man ikke vet hvem som er serievinner, selv etter at sesongen er ferdigspilt.

Dersom Lyn og Stabæk 2 til slutt ender med like mange poeng, vil Stabæk 2 med sin solide målforskjell bli serievinnere, og sikre opprykk. Stabæk 2 har 65 mål i pluss, mot Lyns 36. De to lagene kan kun få like mange poeng ved at NFF velger å trekke poeng fra Lyn. Dersom Lyn kun mister ett poeng, men vinner sin kamp på lørdag, vil de likevel havne øverst på tabellen.

Tabell 3. divisjon avd. 2