Europeisk toppkamp: I kveld dukes det for toppoppgjør på Etihad Stadium i Manchester. (Bildet hentet fra Flickr bruker: Mikey.)

Ligaledere møtes til toppoppgjør i Mesterligaen

Manchester City tar imot Napoli i kveldens oppgjør i Mesterligaen. De to lagene topper sine hjemlige ligaer, og kampen kommer til å være en av gruppespillets største kamper så langt.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 19:01

Manchester er byen hvor det braker løs mellom de to formlagene. Både Napoli og Manchester City topper sine hjemlige toppdivisjoner, og har spilt fotball i øverste klasse på veien dit. Mandag  16. oktober møtte de to aktuelle managerene opp til pressekonferanse for sine respektive lag. Pep Guardiola for Manchester City, og Maurizio Sarri for Napoli. Det er store forventinger foran kveldens oppgjør, grunnet de to lagene sine imponerende prestasjoner så langt denne sesongen. 

Beste kampen de har spilt

Manchester City skapte overskrifter da de knuste et hjelpeløst Stoke lag 7-2 på hjemmebane forrige lørdag. City sin manager, Pep Guardiola, hadde mye ros å gi til sitt eget lag i pressekonferansen før det kommende oppgjøret 20:45, 17. oktober.

- Ja, det var den beste kampen vi har spilt siden jeg tok over som manager. Vi klarte å spille på et høyt nivå over større deler av kampen enn det vi har gjort tidligere, sier Guardiola. 

Til tross for strålende fotball fra de lyseblå denne sesongen, lar ikke Guardiola dette påvirke den kommende kampen i for stor grad.

- Napoli er en ny kamp i en annen turnering, og neste lørdag er det en ny kamp og en annen turnering, så vi må bare fokusere på det vi må gjøre. Alle spillerne vet at vi bare er i oktober, og vi startet likt forrige sesong. De vet hva som kan skje i fotball. Vi ledet 3-0 mot Stoke tidlig i kampen og spilte bra, men i slutten av første omgang ble det 3-1, og i starten av andre sto det 3-2, så det er realiteten. 

Mye skryt til Napoli

Under pressekonferansen kommer et spørsmål om kampforberedelser opp, og om det er behov for endringer før kveldens oppgjør med Napoli.

- Ja, vi må tilpasse oss. De spiller annerledes enn hva vi er vant med i Premier League, så vi må tilpasse oss litt etter hva de kommer til å gjøre, sier Guardiola. 

Det satt ikke langt inne med ros for kveldens motstander da Pep Guardiola ble spurt om hva han synes er mest imponerende med måten Napoli spiller fotball på. 

- De gjør mange ting, og alt de gjør er perfekt. Napoli er ikke et lag som kommer til å vente, og de kommer til å presse oss høyt. De har ferdighetene til å spille seg opp gjennom midten på en fantastisk måte, men også på kantene. De har tre spillere i angrep som er veldig dynamiske. De er gode på små flater og på å gjøre de riktige løpene.

Manchester City-manageren legger til at han har stor respekt for den italienske toppklubben, og at han som en fan av fotball elsker å se på de spille. 

- Jeg har mye respekt for Napoli, og jeg liker å se de spille. Jeg er en manager, men jeg er også en spektator som liker å se på bra fotball. Jeg liker å se på Napoli når jeg sitter hjemme, og lærer mye av Sarri sitt lag, sier han. 

Napoli manager hyller Manchester City

Den italienske manageren, Maurizio Sarri, har i likhet med Guardiola mange lovord om kveldens motstander. Han mener at laget fra Nord-England er Europas beste lag for øyeblikket, og at han er mer bekymret foran denne kampen, enn da han møtte fjorårets Mesterliga vinnere, Real Madrid, forrige sesong. 

- Følelsen jeg sitter igjen med etter å se på Manchester City, er noe jeg ikke en gang fikk da jeg så på Real Madrid spille i fjor. Jeg har alltid troen på at laget mitt kan gi motstanderen en tøff kamp, men nå synes jeg at Manchester City er et formidabelt lag, sa italieneren i en nyhetskonferanse.

To målkåte lag 

De to lagene som i kveld møtes til kamp har begge startet sesongen med å bøtte inn mål, og har overkjørt samtlige lag i på veien. 

Manchester City har vunnet sine ni siste kamper, og står med med sytten mål scoret på sine tre siste hjemmekamper. Det har ikke vært et lag i den engelske toppdivisjonen som har scoret like mye på sine åtte første seriekamper siden Everton under 1894/1895 sesongen.

Napoli står med full utelling av poeng etter sine første åtte kamper denne sesongen. På disse åtte kampene har de scoret tjueseks ganger. Det ser derfor ut til at det kan ligge til rette for en målfest av en fotballkamp. 

Kampen vises på Viasat sport 2. Avspark er 20:45. 

 

Emneord: