Skepsis til gullballnominasjonene

Flere store fotballprofiler er ikke nominert til fotballprisen Gullballen.
Torsdag, 12 oktober, 2017 - 17:04

Hvert år siden 1956 har France Football arrangert det som regnes som den mest prestisjefylte kåringen av verdens beste fotballspiller. På tross av at FIFA etter syv års samarbeid trakk seg ut i fjor, er det knyttet stor spenning til hvem som stikker av gårde med gullballen. 

De siste ti årene har Cristiano Ronaldo og Lionel Messi knivet om prisen med henholdsvis fire og fem seiere hver. Under fjortårets utdeling var det Cristiano Ronaldo som vant den gjeve prisen.

Overaskende nominasjoner

Mandag ble de 30 nominerte annonsert, og det var flere overraskelser å finne på listen. Enkelte savner nok superstjerner som Gareth Bale og Paul Pogba. Den største overaskelsen var for mange at Arsenals chilenske vingspiller Alexis Sanchez ikke var på listen. Twitterkontoen «Oddsbible» oppsummerte det på følgende måte:

Listen domineres i stor grad av spillere den spanske og engelske toppdivisjonen, men vi finner også innslag fra italiensk og tysk liga. Laget med flest spillere på listen er Real Madrid, som vant årets Champions League. Fra Premier League var det 7 spillere, like mange som hos de spanske mestrene.

Stor aldersforskjell

Det er stor aldersforskjell på listen. Eldstemann, Juventus–keeperen Gianluigi Buffon er over dobbelt så gammel som yngstemann på lista, PSGs rekordsignering Kylian Mbappe. Buffon er 39 år gammel, mens nykommeren Mbappe, født 20. desember 1998, er 18 år gammel.

The 30 nominees for the 2017 Ballon d’Or France Football ! #ballondor pic.twitter.com/TBRQwRvo4E