NY ARENA: Over 9000 billetter ble solgt til kampen mellom Vålerenga og Haugesund. FOTO: Tonje Halvorsen
Hjemmeseier

Seier for Vålerenga

(Vålerenga-Haugesund, 3-0) Torsdag var det duket for kamp mellom Vålerenga og Haugesund. Det endte med hjemmeseier på nyåpnede Intility Arena for hjemmelaget.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 11:50

Vålerenga vant overlegent over Haugesund under torsdagens kamp. De fortsatte i samme stil som forrige hjemmekamp mot Brann, som endte 2-1.

Vålerenga holdt høy intensitet fra start til slutt og styrte spillet mesteparten av tida. Haugesund ga dem lite motstand, og det kunne virke som de hadde gitt opp allerede i begynnelsen av kampen.

Duell

Etter 26 minutter dømmes det corner for hjemmelaget. Aleksander Stølås og tidligere Haugesund-spiller Christian Grindheim havner i en stygg duell, som gir Vålerenga straffe. Vålerengas midtbanespiller Herman Stengel scorer på straffen, og sender Vålerenga inn i ledelsen.

Deretter var det Henrik Kjelsrud Johansen sin tur til å øke ledelsen til 2-0 etter 34 minutter.

Haugesunds keeper Per Kristian Bråtveit får det travelt når lagets forsvar svikter atter en gang, og Simen Kristiansen Juklerød scorer det tredje målet for Vålerenga etter 85 minutter.

UJEVN KAMP: Haugesund lå bakpå gjennom hele kampen Foto: Tonje Halvorsen

Optimistisk

Selv etter et skuffende resultat ser Haugesund-trener Eirik Horneland optimistisk på muligheten for å ta medalje i eliteserien.

– Det var en trøblete kamp for oss. Vi ble for små i alle faser, og Vålerenga vant helt fortjent. Vi har fortsatt håp om medalje, men det kommer an på hvor fort vi kommer oss tilbake til oss selv, sier Horneland til NRK.

Haugesund ligger nå på en 5. plass i eliteserien med 36 poeng, mens Vålerenga ligger på en 10. plass med 30 poeng.