Neste års store fotball-begivenhet er fotball-VM som spilles i Russland. Foto: Murray Foubister (Creative Commons Flickr)

Disse nasjonene er kvalifisert til Fotball-VM 2018

Det er nå klart hvilke 32 lag som blir å se i Russland neste sommer.
Onsdag, 22 november, 2017 - 10:36

Gjennom kvalifiseringen, som har pågått i over et år, har nå 31 nasjoner klart å kvalifisere seg til neste sommers Fotball-VM.  Russland er direkte kvalifisert fordi de er vertsnasjon. 

Europa stiller sterkt

Det blir nok et VM uten de norske herrene, men Europa kommer likevel til å stille slagkraftig når den første kampen rulles i gang den 14. juni 2018. 13 nasjoner fra Europa har kvalifisert seg til mesterskapet, deriblant regjerende verdensmester Tyskland.

Det afrikanske kontinentet stiller med 5 lag til verdensmesterskapet. Et av disse landene er Egypt, som nå skal delta i VM for første gang siden sluttspillet i 1990.


Oversikt over kvalifiserte nasjoner for VM i Russland, neste sommer.

VM-debut for miniputtnasjon

Den kanskje største overaskelsen i neste års sluttspill er Panama. Landet har i løpet av sin 80 år lange historie aldri klart å kvalifisere seg til et fotball-VM. Nå har de klart det – etter å ha slått nabolandet og rivalen Costa Rica 2-1 på hjemmebane.

I tillegg er tradisjonsrike fotballnasjoner som Brasil, Argentina, Spania, England og Portugal kvalifiserte til fotballfesten i Russland neste sommer.

-  Tyskland er favoritt

Asbjørn Myhre er sportskommentator og fotballekspert på Eurosport. Han mener det er vanskelig å ikke ha Tyskland som den store favoritten.

-  De vant prøve-VM med et tilnærmet B-lag i sommer, samtidig ble de Europamestre for U21, så etterveksten er også strålende. Og per nå topper de FIFA-rankingen, sier Myhre.

Myhre tror verdensmesteren neste sommer kommer til å være europeisk.

-  Mange venter jo på at Messi endelig skal toppe karrieren med et VM-gull med Argentina, men bortsett fra da Brasil vant VM i Sverige i ‘58 har samtlige VM arrangert i Europa blitt vunnet av europeiske lag, og jeg har på følelsen av at det blir slik denne gangen også, sier fotballeksperten.


Sportskommentator Asbjørn Myhre har tro på Tyskland og spår nord-afrikansk overraskelse i neste års sluttspill.
Foto: Privat

Håper på nordisk suksess

Island mesterskapsdebuterte under EM i Frankrike for drøyt to år siden, og overrasket stort. Nå håper Myhre på nok en nordisk overraskelse.

-  Nå er de tre nordiske landene alle rangert på tredje seedingsnivå, det betyr at de kommer i ulike puljer og da kan vi jo håpe at minst ett av dem tar seg langt i mesterskapet, sier han.

Myhre tror likevel at neste års store overraskelse kan være nord-afrikansk.

-  Hvis jeg skal plukke en virkelig outsider som kanskje kan overraske, så sier jeg Marokko. De har mesterskapsspesialisten Hervé Renard som trener og gode resultater den siste tida. De kan nok i hvert fall gjenta åttedelsfinalen fra 1986, avslutter Myhre.

 

Emneord: