Kristian Fardal Opseth mottar prisen for årets mestscorende spiller i OBOS-ligaen. Foto: Ole-Kristian Førde

Fardal Opseth satte ny målrekord

Kristian Fardal Opseth slo Daniel Nannskogs tolv år gamle målrekord, da Bodø/Glimt lekte seg med Strømmen på søndag.
Mandag, 6 november, 2017 - 11:08

Bodø/Glimt-spissen Kristian Fardal Opseth scoret sitt 28. mål for sesongen i 6-1 seieren mot Strømmen på søndag. Han slettet dermed Daniel Nannskogs tolv år gamle målrekord med 27. scoringer i løpet av en sesong i 1.divisjon.

Jaktet rekorden

Med kun ti minutter igjen av oppgjøret, hadde Kristian Fardal Opseth enda til gode å tegne seg på scoringslista, men i det 82. spilleminutt smalt det fra sogningen.

 Thomas Drage prikket et innlegg fra venstrekanten, og inne i boksen hadde Opseth løpt seg fri og stanget inn rekordmålet bak en sjanseløs Stian Bolstad i Strømmen-buret.

Dette var Opseths 28. mål på 27 starter denne sesongen, noe som er smått utrolig. Nå er sogningen historisk og skriver seg inn i historiebøkene som mestscorende spiller i én og samme sesong i 1.divisjon.

Passer godt i systemet

Asbjørn Myhre er kommentator og fotballekspert på Eurosport. Han tror Opseths rolle i spillesystemet til Bodø/Glimt har vært avgjørende for spissens suksess denne sesongen.

-  Bodø/Glimt tydelig spillestil, og jeg tror Bodø/Glimt var ganske sikre på hvordan de vil bruke han som spiss i deres spillesystem. Han er en spiller som passer veldig godt inn som spiss i deres 4-3-3 formasjon. Jeg tror det er avgjørende at Bodø/Glimt har hatt en klar plan på hvordan de ønsker å bruke han, sier Myhre.

Myhre mener det ikke nødvendigvis er en selvfølge at spissen skal levere like godt når laget spiller på øverste nivå neste sesong.

-  Det finnes flere eksempler på spillere som bøtter inn mål på nest øverste nivå, men som sliter med å gjenskape det i Eliteserien. Pontus Engblom scoret et flust med mål for Sandnes Ulf i fjor, men har ikke klart å etablere seg i Strømsgodset denne sesongen.


Fotballkommentator på Eurosport, Asbjørn Myhre.
Foto: Privat

-Tradisjon på å få frem spisser

Fotballeksperten tror Bodø/Glimts spiss-historikk de siste årene, taler i favør Opseth.

-  Bodø/Glimt tradisjon på å få frem spisser. Alexander Sørloth, Fitim Azemi og «Ibba» Lajaab har alle kommet til Bodø/Glimt etter å ha spilt store deler av karrieren på lavere nivå, for så å bli solgt til utlandet.

Myhre tror likevel Bodø/Glimt-spissen må belage seg på en del færre scoringer neste sesong.

-  Jeg tror Opseth skal være fornøyd om han når tosifret antall scoringer neste sesong.

Emneord: