GodsetUnionen: Tente flomlys etter at seieren var sikret for hjemmelaget. FOTO: Marina Morozova

Godset med åtte strake seiere

Strømsgodset vant sin åttende kamp på rad og satte samtidig tilskuerrekord på Marienlyst stadion.
Mandag, 20 november, 2017 - 16:02

Strømsgodset slo Brann 2-1 i Drammen på søndag. De har sanket 31 poeng i løpet av de siste 125 dagene. Det er best i Eliteserien, skriver VG. Til sammenligningen har Rosenborg, som leder serien, tatt 26 poeng i samme tidsrom.

Rekordmange på kamp

Med 7706 supportere til stedet satte Strømsgodset tilskuerrekord. GodsetUnionen, på hjemmebane, skilte seg ut med rødt flomlys. De heiet frem klubben lenge før avspark. 

Kampen om sølvet

Med én kamp igjen av årets eliteserie ligger Strømsgodset på 50 poeng, en delt fjerdeplass med Sarpsborg. Molde ligger et skritt foran med 53 poeng. Om Godset seirer i siste kampen mot Ålesund, kan det ende med sølvmedalje på bortebane.

Brann har 46 poeng, og en medalje til laget er derfor utelukket. I sin siste kamp skal Brann møte Tromsø.

Godset endret spillestil

Midtbanespilleren Eirik Ulland Andersen mener at å styrke midtbanen er en endring som har hjulpet laget opp fra en dårlig plassering første halvdel av sesongen.

— Vi gjorde en taktisk endring i forhold til formasjon litt ut i sesongen. Vi startet med 4-4-2, men la om til 4-2-3-1/4-5-1. Det har fungert veldig bra og vi fikk mer trygghet defensivt med en ekstra mann på midtbanen, forteller Andersen.

Han legger heller ikke skjul på at det har vært et sterkt samhold i spillergruppen, trenerstaben og ellers i klubben.

— Vi har hatt stor tro på oss selv og hverandre, sier Eirik Ulland Andersen.


MÅL: Marcus Pedersen og Eirik Ulland Andersen sørget for 2-1 seier til de marineblå. FOTO: Marina Morozova

Mål etter fire minutter

Allerede etter fire minutter sørget Marcus Pedersen for ledelse til hjemmelaget da han sparket ballen i det lengste hjørnet. Like etter hadde Brann mulighet til å utligne, men ballen gikk i stolpen. Resten av første omgang baserte seg på mindre målsjanser, men ballen endte aldri i nettet. 

Mot slutten av andre omgang, i det 79. minutt fikk midtbanespilleren Eirik Ulland Andersen med seg ballen inn i sekstenmeteren til Brann, og løftet ballen over målvakten Leciejewski, som resulterte i enda et mål for Strømsgodset. 

Redusering 

Seiren virket trygg for Strømsgodset, men ni minutter før slutt reduserte Deyver Vega med et skudd i nærmeste hjørnet. Dette ga nytt håp til bortelaget. Men flere mål ble det ikke i Drammen, og Branns medaljehåp er nå utelukket. 

— De var bedre enn oss i starten av kampen. Vi ble jaget og det var liv i kampen hele veien. Men det var ikke ufortjent at Strømsgodset vant, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Journalen etter kampen.