Kvinner er mest utsatt for netthets

– Jeg har møtt flere kvinnelige journaliststudenter som ikke vil gå inn i bransjen på grunn av online trakassering, sier direktør i International News Safety Institute.
Torsdag, 30 november, 2017 - 12:09

– Jeg har slettet Instagram-kontoen min. Jeg er blitt mye mer opptatt av hvordan jeg framstiller meg på nett, forteller journaliststudent Sofie Hoff Fraser.

Hun er reddere for netthets enn å oppleve seksuell trakassering på jobb. 

Seksuell trakassering har aldri blitt snakket så mye om som nå. Flere og flere saker dukker opp i media, og det har vist seg at situasjonen i mediebransjen er ille. Det som ikke har blitt snakket så mye om i media, er trakasseringen som skjer på nett.

Direktør av International News Safety Institute, Hannah Storm, har møtt flere kvinnelige journaliststudenter som ikke har villet gå inn i bransjen på grunn av online trakassering. Likevel virker det ikke som om journaliststudentene ved HiOA er spesielt bekymrede for å gå inn i bransjen.