Fant godt nok turutstyr på loppemarked

Marius Nergård Pettersen ville vise at man ikke trenger å bruke titals tusen kroner for å komme seg ut på tur.
Torsdag, 23 november, 2017 - 15:38

I fjor brukte nordmenn fire milliarder på julegaver på sportbutikker ifølge Virke, og mange er opptatt av å ha det fineste, og nyeste utstyret når de skal ut på tur. DNT ung arrangerer Grønn Uke denne uken, der de fokuserer på gjenbruk og fiksing. I den anledning holdt Pettersen foredrag om hvilket turutstyr man egentlig trenger på tur på Friluftshuset, Sørenga. 

Verdens billigste sekk 

“Det som funker, det funker” er budskapet Marius Nergård Pettersen trekker frem, han viser at man ikke trenger å blakke seg for å komme ut i naturen, og at på loppemarked kan man finne fine ting, til svært lave priser. Pettersen har blant annet hatt et prosjekt der han ville sette sammen verdens billigste sekk som koster 1190 kroner tilsammen. Han sier at dersom man skal handle turutsyr på loppemarked kan det være lurt å ha litt erfaring.

— Når man leter etter ting på loppemarked må velge ut det som har god kvalitet, det kan være fint å vite hva man ser etter slik at man vet hva man skal bruke utsyret til, og at alle sømmer og lignene er inntakte, sier Pettersen på foredraget. 

Han trekker også frem miljøet som viktig grunn til å handle brukt. Ragnhild Gjevre er frivillig i DNT ung, hun ønsker å legge vekt på at det ikke skal være et kjøpepress for å komme seg ut på tur.   

På Europa-toppen

Nordmenn er kjent for å være glade i å gå på tur, og vi pruker mye penger på turutstyr. En nordmann bruker i gjennsomsnitt tre ganger mer på turutsyr enn en gjennomsnittlig europeer. I følge Norsk Sportsbransjeforening brukte vi 15 milliarder kroner på det i fjor, for ti år siden brukte vi bare halvparten så mye. I 2016 var det en økning på 6,6% for sportsbransjen, og så langt i år har man sett en økning på 4%.