Ørnherrene stilte gledelig opp for å ta i mot vinnerpokalen og ta et lagbilde. Foto: Marina Morozova

Iskald ørnseier i finalen

For andre år på rad vant Ørn Hortens seniorlag Meny Arena Cupen. I finalen holdt Ørnherrene hodet kaldt og seiret 2-1 over Runar.
Tirsdag, 16 januar, 2018 - 12:35

Utenfor Re sin iskalde innendørshall kunne man høre hoiende tilskuere og skrikende fotballspillere. Selv om temperaturen lå på rundt -1 grad ute, var det minst tre grader kaldere innendørs hvor kampene rullet og gikk. 

Så ble ballen sparket i gang i finalen. Lagene pokalen stod mellom var Ørn Horten og Runar. Klokken begynte å tikke, og lagene fikk 27 minutter til å overbevise hverandre om hvem som var best. 

Nesten alle supporterbenkene var tomme. Det var bare noen få mennesker som satt på den høyeste benken bak motstanderens mål. Kun de få ivrigste supporterne stod på langsiden for å heie frem laget sitt. 

Unøyaktige og lite effektive ørnspillere 

På grunn av Ørns unøyaktighet og lite effektivitet foran mål ble finalen mer spennede enn mange hadde sett for seg. Det kunne virke som om de brune ørnherrene hadde undervurdert motstanderne sine og muligens overvurdert seg selv, dette egnet seg ikke mot ett sugent Runar-lag fra Sandefjord. Selv om målsjansene er tilstede for begge lag, gjorde Ørn det vanskelig for seg selv ved å ikke sette sjansene de fikk foran målet.

Med tanke på kun to innbyttere i finalen og sju kamper i beina, var det vanskelig for Ørnane å holde intensiteten oppe gjennom hele kampen. Likevel holdt Jens-Erik Johansen hodet kaldt, og puttet de to avgjørende målene bak nettmasken til Runar. På tross av utligning til Runar, klarte Ørn Horten å dra i land finaleseieren. 

- Målene vil jeg dedikere til alle lagkameratene mine. Det var de som spilte meg opp, jeg hadde bare jobben med å score, sa toppscoreren av cupen, Jens-Erik Johansen. 


Jens-Erik Johansen ble kåret som toppscorer av cupen med sine 25 mål. Foto: Marina Morozova

Ørn får skryt på tross av dårlig spill i finalen 

Ørn Hortens hovedtrener Kjell André Thu syntes ikke laget hans lyktes med så mye i finalen. 

- Det var kanskje en av de dårligere kampene vi hadde i cupen, sier han. 

Generelt sett er han fornøyd, og syntes det er godt at de har folk på laget som skårer mål og at midtstopperne er solide bakover. Han skryter av lagest innsats og lagmoral, spesielt i semifinalen mot FK Tønsberg, som gir dem litt ordentlig motstand. 

Thu bruker denne helgen som en del av oppkjøringen mot kommende sesong, hvor spillerne hans får spilt mye fotball og får blitt litt slitne. Dette mener han er en god måte å bygge kondisjon på. Selv om han ikke legger skjul på at de er konkurransemennesker, og når de først er med på en slik cup så har de selvfølgelig lyst til å vinne. 

- Alltid en god vane å vinne, avslutter Thu. 


Ørns hovedtrener Kjell Andrè Thu kommer med kritiske tilbakemeldinger etter finalen. Foto: Marina Morozova

Semifinalen opplevdes mer som en finale 

Cupen startet på lørdag, der Ørn Horten endte med en uavgjort og to overlegne seiere i puljespillet. I mellomspillet på søndag var det derimot ingen som kunne matche de brune i de to avgjørende kampene. 

I fjor var Ørn Horten, FK Tønsberg, Sandefjord Fotball og Flint favorittene i cupen. Disse lagene var allerede før gruppespillet sikret til mellomspillet i cupen, det vil si at de slapp unna gruppeslippet som fant sted på lørdag.

Ettersom de dårligste lagene ble slått ut på lørdag, ble dette fylt opp igjen med favorittene på søndag. Slik var det ikke i år. Grunnen til dette kan være at færre lag meldte seg på cupen eller at det rett og slett var for kaldt for enkelte lag. Temperaturen under cupen i fjor lå på omtrent -15 grader.

Kvartfinalen gikk også i Ørns favør, mens i semifinalen stod FK Tønsberg på motsatt banehalvdel. For Ørnherrene opplevdes semifinalen mer som en finale. Selv om spillerne i de hvite draktene tok ledelsen, kontrollerte Ørn for det meste resten av kampen. Sluttresultatet ble 6-4 til Ørn.