Over natten og ut på morgenen tirsdag ble Oslo dekket av store menger snø. FOTO: Fanny Bu
Oslo i bilder:

Massivt snøfall dekker byen

27 cm snø har falt i Oslo den siste døgnet. Det er like mye som den gjeldende snørekorden.
Onsdag, 17 januar, 2018 - 09:53

Mange fikk seg en overraskelse da de stod opp tirsdag morgen. Igjensnødde biler, ubrøytede gater og den heldekkende, rene hvitfargen, som sjeldent får være dominerende i en storby. 

Oslo har vært snøkledd i flere dager, men etter nattens snøfall er byen forvandlet til et vinterland som vanligvis hører historiene til.

– Det har falt like mye snø nå i løpet av de siste to dagene, som den tidligere snøfallrekorden på Blindern i Oslo. Bare i løpet av det siste døgnet har det falt 27 centimeter, forteller statsmeteorolog Vibeke Thyness til Journalen.


Store mengder med snø skaper problemer i trafikken. En rekke linjer har blitt innstilt. Foto: Fanny Bu


Mange måtte ufrivillig la bilen stå i morges. Foto: Fanny Bu

Nesten ny snørekord på Blindern

Den siste oppdaterte målingen på yr.no viser at det er 34 centimeter med snø på Blindern i Oslo. Thyness forteller at målingen var fra tirsdag morgen og at de gjorde en uoffisiell måling rundt 14-tiden samme dag. Da var det 47 centimeter snø på Blindern.

Den gjeldene snørekorden lyder på 27 centimeter snø på ett døgn på Blindern. Det er like mye som det har snødd det siste døgnet. Thyness forteller at det likevel ikke blir ny rekord. 

– De offisielle målingene skjer på morgenen og det kraftige snøfallet begynte i går kveld, hvilket gjør at snøfallet fordeles over to ulike målingsdager, sier Thyness.

Bjørnholt har mest snø i Oslo, med en snødybde målt til 82 centimeter i dag tidlig. Se her hvor mye det er på ditt hjemsted. 


Snøkrystallene fortsatte å falle i storbyen utover ettermiddagen, og mange utstyrte seg med tykk vinterjakke og paraply. Foto: Fanny Bu


Selv duenes habitat blir utfordret. Foto: Fanny Bu

Utfordringer i kollektivtrafikken

Lange køer, stappfulle holdeplasser og forvirrede folkemengder har preget Oslos gater denne morgenen. Hver gang det faller store mengder snø byr det på utfordringer i kollektivtrafikken.

Ruter kom med følgende oppfordring i morges:

“Beregn ekstra god tid på din reise.

Mye snø skaper problemer for kollektivtrafikken i hele Oslo og Akershus.”

 


Selv på Jernbanetorget blir snøen liggende utover på tirsdag ettermiddag. Foto: Fanny Bu

Ruters oversikt over avvik fortelles det om store forsinkelser, og at visse linjer har blitt innstilt. NSB varsler også om redusert sportilgang, redusert hastighet og flere stengte linjer. 

Snøværet vil gi seg

– Det vil slutte å snø i Oslo tidlig tirsdag kveld. Vi forventer at det vil bli normalt vinterføre på veiene fra og med i morgen, forteller statsmeteorolog Vibeke Thyness avslutningsvis.


Mange Osloborgere har fått vente litt ekstra lenge på bussen i dag som en følge av store utfordringer i kollektivtrafikken. Foto: Fanny Bu

Full bemanning i snøværet

Mange av Oslos borgere jobber med å tilrettelegge i snøværet. All beredskap er kalt inn på jobb, og for de fleste blir det nok en lang og hard arbeidsdag. 


Her brøytes det vei for studentene på OsloMet. Foto: Fanny Bu


Visse steder strekker ikke maskinene til. Foto: Fanny Bu

Oslopolitiet har også hatt nok å gjøre i snøkaoset, og har vært aktive på Twitter med oppdateringer. Heldigvis har de også noe positivt å melde:


Lyden av sirener har vært fremtredende i hovedstaten i dag. Foto: Fanny Bu


Alle Oslos brøytebiler har jobbet på spreng siden tidlig morgen. Foto: Fanny Bu