Simen Stamsø Møller gleder seg til Cup-møtet med Vålerenga. Foto: Privat

Velger Årvoll fremfor Premier League

Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller skulle egentlig delta i TV 2 sin studiosending i kveld, men valget ble lett da Årvoll fikk drømmetrekning i første runde i NM.
Onsdag, 18 april, 2018 - 12:53

I kveld er det duket for et skikkelig Oslo-derby når Årvoll møter Vålerenga i første runde i Norgesmesterskapet i fotball. Årvoll spiller til vanlig i fjerdedivisjon, og får en tøff oppgave når Eliteserielaget Vålerenga gjester Årvollbanen i kveld 18.00.

På Årvoll spiller både Simen Stamsø Møller og Endre Olav Osnes, som er kjente navn for fotballinteresserte. Begge kommenterer til vanlig Premier League for TV2, og førstnevnte jobber også som ekspert under studiosendinger.

–   En enkel prioritering

–   Jeg skulle jobbe i Premier League-studio i kveld. Heldigvis har jeg gode kollegaer som kan steppe inn når jeg må spille den største kampen i mitt liv, sier Stamsø Møller.

–  Var det vanskelig å velge denne Cup-kampen fremfor jobb med Premier League denne onsdagen?

–   Det var veldig enkelt. På tampen fikk jeg også forespørsel om å intervjue Salah i Liverpool, men her handler det om en enkel prioritering, sier TV2-profilen.

Kombinerer spill i fjerdedivisjon med jobb i TV2 Sporten

Simen Stamsø Møller ble lenge ansett for å være et stort fotballtalent, og debuterte i Eliteserien for Tromsø i en alder av 22 år. Kontinuerlige skadeavbrekk satte likevel en stopper for proffkarrieren, og Oslo-gutten valgte derfor å satse på jobb i media.

De siste årene har han jobbet fast i TV2 Sporten, og kombinert dette med spill i fjerdedivisjon for Årvoll, noe han trives godt med.

–   Det går stort sett veldig bra. Helgekampene er borte, så da er det ikke noe problem. Det blir verre når vi får Champions League neste sesong.

Folkefest på Årvollbanen

Første runde i Norgesmesterskapet i fotball har tradisjon for å skape folkefester rundt om i hele landet. Kontaktperson i Årvoll Fotball, Morten Holmen-Jensen, har tro på en fin ramme rundt onsdagens møte med Vålerenga.

–   Vi har et hårete mål om 2000 tilskuere. Det er meldt kanonvær og stor deltagelse fra klanen, sier Holmen-Jensen.

Holmen-Jensen har tro på at Årvoll skal bite godt fra seg, og kan fortelle at Årvoll har tatt i bruk alternative metoder før kampen.

–   Cup er cup. Og vi skal i hvert fall gjøre alt hva vi kan. Vi har i tillegg sørget for at TV2 kommentator og prest Endre Olav Osnes har lagt inn et ekstra godt ord for oss til mannen ovenpå. Men om vi skal være realistiske så skal nok Vålerenga komfortabelt ta denne seieren hjem.