Lever i ringen

Store følelser og spektakulære show i et lite miljø. Dette er wrestling i Norge.
Onsdag, 3 oktober, 2018 - 10:51

Wrestling

Et sport-stunt-show med elementer av bryte- og kampsportteknikker, akrobatikk, fallteknikk og scenekamp.

I tillegg er showelementer som rollespill og interaktivt teater viktige.

Norges Wrestlingforbund ble dannet i 2001 av Erik Isaksen.

Det er i dag 15 - 16 aktive wrestlere i Norge.

Kilde: Norges Wrestlingforbund

Skårerhallen på Lørenskog en lørdag i september. Det gjaller i veggene i den underjordiske hallen hvor Lørenskog bryteklubb normalt holder til. Det lukter rått av kjeller i den lange gangen som leder inn til bryteloftet inni åsen. I dag er det wrestlingtrening som gjelder. 

- Sånn så det ikke ut forrige gang!

Instruktøren Eirik Støylen, eller Garm Støyen som er wrestlernavnet hans, blir overrasket over det som møter dem i det de går inn i de lånte treningslokalene. En vegg er revet bort. Det er fullt av snekkerutstyr der hvor garderoben skal være. Treningsområdet er heldigvis urørt, men omkledningen må gjøres under litt spartanske forhold i dag. 

LES OGSÅ: Vil wrestle mot gutta

De åtte oppmøtte som er samlet denne lørdagen er en del av det norske wrestlingmiljøet. Både wrestlere og traniees. Det er organisert av Norges Wrestlingforbund (NWF). Dette er den siste treningen før det neste showet som går av stabelen om en knapp uke.

Blant de som er her i dag er den 17 år gamle wrestleren Kevin Flores. Eller Rayo Flores som er navnet han bruker i ringen. Neste lørdag skal han wrestle om norgesmesterskapet i tagwrestling. I tagwrestling er wrestlerne på lag hvor kun en kan være i ringen om gangen.


Her er gjengen som tok del i NWF: Nærkamp i Trikkehallen 22. september. Foto: Camilla Klungland Ousdal

LES OGSÅ: Show med avslåtte kamera

Kevin har med seg Erlend Femdal under wrestlingnavnet “Abel Moe”. De utgjør laget “Reformasjonen”. 22. september utfordret de tittelholderne “De Ikoniske” som består av “Ikonet” Erik Isaksen og Adrian Nybø / “Adrian Storm”. 

Wrestlingmiljøet i Norge, med alt fra wrestlere, trainees, dommere, crew og tidligere utøver, består av 60 - 70 personer.