NORGESMESTER: Anders Rasmussen vant finalen under NM i FIFA19, og kan med rette kalle seg Norges beste FIFA-spiller. Her intervjues han av Samuel Massie fra TV2.

Anders (20) er Norges beste FIFA-spiller

Norges beste FIFA-spillere var lørdag samlet på Ullevaal stadion for å gjøre opp om norgesmestertittelen. Anders Rasmussen (20) viste seg som den sterkeste, og ble tilbudt en plass på det nystartede E-sport-landslaget til NFF.
Mandag, 15 oktober, 2018 - 16:31

Den nybakte norgesmesteren måtte ta seg gjennom kvalifisering, gruppespill og et langt sluttspill før han kunne smykke seg med tittelen. I finalen møtte han storfavoritt Magnus Kristiansen, og etter to finalekamper var det altså 20 år gamle Rasmussen som trakk det lengste strået.

– Det var en veldig jevn kamp. Magnus er veldig god i angrep, så finalen ble rett og slett en forsvarskamp for min del. Heldigvis klarer jeg ofte å heve meg når jeg møter god motstand, og det gjorde jeg nå også, sa Rasmussen etter finalen.

FIFA

En dataspillserie som utvikles av EA Sports og utgis av Electronic Arts.

Hovedserien til fotballspillet gis ut en gang i året.

FIFA anses for å være en av verdens mest populære spillserier, og selger flere millioner eksemplarer hvert år.

Kilde: Store Norske Leksikon

Tilbudt landslagsplass

Og ikke bare kan han kalle seg Norges beste FIFA-spiller, men i premie ble han også tilbudt en plass på Norges fotbalforbund sitt offisielle landslag i E-sport. 20-åringen var ikke i tvil om at seieren betydde litt ekstra når han fikk en landslagsplass i premie.

– Å spille for landslaget er noe man har drømt om hele livet, så det betyr mye for meg. Jeg hadde kanskje ikke sett for meg at jeg skulle ende opp på landslaget i E-sport, men å stå her med den offisielle landslagsdrakta er utrolig stort, sier Rasmussen.

Hva som venter han nå som han blir en del av landslaget er foreløpig uklart for Rasmussen, men en ting er han uansett klar på.

– Det blir nok i hvert fall ikke noe mindre FIFA-spilling framover, sier han og smiler.