Røa går for sin sjette strake seier

Med bare noen dager igjen til semifinalen i NM er det mye som skal gjøres. På Røa kunstgressbane pågår de siste sportslige forberedelsene før oppgjøret mot Lillestrøm på lørdag. Laget er midt inne i en intens treningsuke, der de jobber med å få på plass de siste detaljene
Onsdag, 10 oktober, 2018 - 20:31

Etter en noe ustabil vårsesong, har Røa funnet formen utover høsten. Etter de siste kampene står laget igjen med fem strake seiere. De møter de verst tenkbare motstandere i Lillestrøm SK, som har vunnet samtlige kamper denne sesongen.

– Å ha en god defensiv struktur og beholde godt press, kommer å vare en nøkkel på lørdag, sier forsvarsspiller Kamilla Aabel.

For Aabel er det første semifinale i cupen som Røa-spiller. Tidligere i sommer meldte hun overgang fra Amazon Grimstad. Hun tror det blir en vanskelig kamp på lørdag, men sier at de er godt forberedt. Uken har vært god og de begynner å komme opp i kamptempo på treningene.

– Nå handler det om å være ekstra nøye i alt du gør, og se til å sove godt og spise ordentlig.

På onsdag venter en dag med egentrening for spillerne, og på torsdag skal de ha fellestrening og videogjennomgang.

Konsentrert stemning

Vilde Gullhaug Birkeli forteller at det merkes på trening at kampen på lørdag blir noe utover det vanlige. Hun innrømmer at det blir vanskelig å slå Lillestrøm, men tror likevel de har en god sjanse.

– Alle legger ned mye hardt arbeid og er forberedt på å hjelpe hverandre ute på banen.

Gullhaug Birkeli har tidligere spilt J19-semifinale for Kongsvinger, men dette blir hennes første semifinale som senior. Hun sier at hun er litt nervøs, men tror det kommer til å gå bra om de klarer at holde seg til planen.


Vilde Birkeli Gullhaug gleder seg til sin første semifinale i cupen som senior. 

Engasjert ildsjel

Det er intensive dager også for Jan Erik Kristiansen. Han er en av de som tar hand om det administrative rundt Røas hjemmekamper.

Når semifinalekampen sparkes i gang klokken 15 kommer han å ha vært der i flere timer allerede. Før kampen starter er det en del ting som skal gjøres, som at se til at tribunen er i orden, heise flaggene rundt banen, se til at det er nok vafler i kiosken, og forberede til TV-sendningen. I tillegg skal det settes opp to små fotballbaner der barna kan spille.

Han er ofte på plass allerede rundt klokken ti og er en av de siste som forlater banen etter kampen.

– Det må jo ryddes etterpå!


Jan Erik Kristiansen har vært engasjert i klubben i over tjue år, både gjennom fotball og bandy.