14.712 mennesker var vitne til Norges 1-0-seier over Slovenia lørdag ettermiddag. Foto: Filip Aardal.

Tredoblet billettsalg

NFF reduserte prisene før kampen mot Slovenia på lørdag. Det førte til at antall publikummere tredoblet seg.
Tirsdag, 16 oktober, 2018 - 16:58

Da Norge tok imot Slovenia hadde nesten 15.000 mennesker funnet veien til Ullevaal Stadion. Sammenlikner man dette med de 5.172 som møtte opp mot Kypros for en drøy måned siden, er det nesten en tredobling av tilskuertallet. Siden den gang har prisene sunket fra 500 til 200 kroner for voksenbillett, og fra 250 til 100 for barnebillett. Etter stor misnøye grunnet prisene mot Kypros i september har publikum fått lavere billettpriser. Det viste seg på tribunen. Den samme prisen vil gjelde for kveldens kamp mot Bulgaria, som blir svært avgjørende i Norges kamp om EM-kvalifisering.

Tok grep

I forkant av kampen mot Kypros var tilskuertallet langt under gjennomsnittet. Det førte til at Norges Fotballforbund (NFF) tok grep før kampen mot Slovenia.

– Vi ønsker fullt trykk på banen, og når tilbakemeldingen fra publlikum var at vi priset oss for høyt sist, så ønsker vi nå å gå langt i motsatt retning. Vi kjører det vi kaller en kampanjepris, og håper det kan være et viktig bidrag til at folk får lyst til å komme på kamp, sier Kai-Erik Arstad. 

Selnæs-scoring

De tilreisende til Ullevaal fikk denne milde høstkvelden være vitne til en rolig fotballkamp. Norge hadde overtaket i store deler av kampen. Tre minutter på overtid kom den forløsende scoringen fra Ole Kristian Selnæs på halvvolley fra 16 meter.

– Jeg traff godt. Men jeg må si at jeg har litt flyt, den går vel via ryggen til en motspiller. Men jeg kjente at jeg traff godt, sa spilleren selv i et intervju med TV 2 etter kampen. 

Kan ta førsteplass

Seieren over Slovenia ga et håp om avansement fra gruppe 3 i Nations League C. Lars Lagerbacks menn skal opp mot Bulgaria i kveld klokken 20.45. Ved seier mot bulgarerne vil Norge ta førsteplassen i gruppa. NFF meldte søndag kveld at Martin Ødegaard kommer inn i troppen til kveldens kamp.