Vil se sjakk-kongen på hjemmebane

Magnus Carlsen vant i går sin fjerde VM-tittel i langsjakk. Nå håper både eksperter og det norske folk på at neste VM om to år blir arrangert i Norge.
Torsdag, 29 november, 2018 - 13:24

Etter nok et VM-gull i boks kan det norske sjakkpublikum puste lettet ut etter lange uker med tøffe partier. Magnus Carlsen beviste nok en gang hvem som er sjakk-kongen, og feiet motstanderen sin Fabiano Caruana av brettet under gårsdagens omspill. 

Nesten en kvart million nordmenn fikk med seg de første to partiene under årets mesterskap i London. Under forrige VM i 2016 kunne NRK skimte med hele 2,2 millioner seere tilsammen under mesterskapet. Det er altså ingen tvil om at det norske folk interesserer seg for sjakken, og sjakkfeberen har for alvor spredt seg over landet. 

– Så hva er vel bedre enn å få sjakken «hjem»? spør visepresident i Norges Sjakkforbund, Vibeke Ekland Grønn. 

Se filmen over for å høre hva sjakkekspert Hans Olav Lahlum og visepresisdent i Norges Sjakkforbund Vibeke Ekland Grønn har å si om saken.