Har holdt ulovlig søndagsåpent siden 2012

Stamkunder er frustrerte etter at Grønlandsbutikk har sluttet å holde søndagsåpent.
Tirsdag, 27 november, 2018 - 12:10

Søndag 25. november møtte stamkunder en stengt dør hos Grønland frukt og grønt. Butikken har holdt ulovlig søndagsåpent siden 2012, men etter å nylig ha blitt politianmeldt av Rødt, har butikken valgt å holde hviledagen hellig. 

Daglig leder i Grønland frukt og grønt, som ikke vil navngis i saken, forteller at de aldri tidligere har fått beskjed om å holde stengt søndager. 

– Men når staten sier “steng”, så må vi stenge. Det er de som bestemmer, sier han, og legger til at hans butikk bare er toppen av isfjellet. 

– Det er mange andre butikker, på over 100 kvadratmeter, som fortsatt holder søndagsåpent. Det er litt dårlig å stenge noen og la andre fortsette, sier daglig leder. Han forklarer at årsaken til at de har valgt å holde søndagsåpent alle disse årene, er nettopp at andre gjør det samme. 

14. november skrev VårtOslo at Rødt har politianmeldt Grønland frukt og grønt, og tre andre butikker, som angivelig bryter med reglene for helligdagsfred.

Loven sier blant annet at salgsområdet på søndagsåpne butikker ikke skal overskride 100 kvadratmeter. Leder for Handel og kontor i Oslo og Akershus, John Thomas Suhr, anslår at Grønland frukt og grønts areal er på hele 1000 kvadratmeter. 

– Det er ikke noe forsøk på å late som en gang. Det er bare direkte lovbrudd, sier han til Journalen.