Nestleder Marie Sneve Martinussen er fornøyd med veksten av partiet. Foto: Jonas Henriksen
Rødt

Fornøyd Rødt-nestleder

– Resultatene viser at dette er et opprør folk vil være med på, sier nestleder i Marie Sneve Martinussen.
Mandag, 9 september, 2019 - 23:59

Det brøt ut i jubel i Rødt sin valgvake da de første tallene tikket inn i ni-tiden mandag kveld.  Med rundt 3000 medlemmer i 2015, landet de på en oppslutning på 2 prosent. I år har partiet over 9000 medlemmer og ser ut til å gjøre et historisk valg. Basert på 39,8 prosent opptalte stemmer, har partiet økt med hele 3 prosentpoeng i Oslo. Dette er nestleder Martinussen godt fornøyd med.  

Gode tall

– Det er fortsatt tidlig på kvelden, men det blir et rekordvalg. Det handler om at Rødt har prøvd å snakke for dem som er bekymret for økende forskjeller og de som er frustrert over manglende handling i klimapolitikken og som vil sette en bastant fot ned for velferdsprofittørene. Resultatene viser at dette er et opprør folk vil være med på.  

Martinussen mener at veksten av medlemmer i partiet har vært en av deres viktigste strategier under valgkampen.  

Hva er dere spesielt fornøyd basert på tallene som har kommet inn? 

– Ut fra tallene som har kommet inn, ser vi at vi har blitt større i deler av Norge hvor vi ikke har vært representert før. Vi blir et nasjonalt parti som er viktig i hele landet, noe som blir viktig i stortingsvalget om to år. 


En fornøyd Rødt-leder Bjørnar Moxnes på scenen. 

 

Et formidabelt valg for rødt 

Klokken ni viste lå landsresultatet på hele 4,4 prosent, noe partileder Bjørnar Moxnes, mener blir partiets beste valg noensinne.  

–Vi ser at partiene som er tydeligst mot regjeringens politikk for økende forskjeller og som vil gjøre noe med klimakrisen. Det er de røde og grønne partier går frem, det lover godt for Norge, sier han i et intervju med NRK1.  

 


Alt tyder på at rødt vil ha en kraftig økning fra forrige kommunevalg. 

Emneord: