Gammel operaslager i ny drakt

Operaen Rigoletto har ny regi og spilles i disse dager ved Den Norske Opera & Ballett.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 13:54

Operaen Rigoletto hadde premiere 5. oktober og spilles frem til 10. januar 2020 på hovedscenen ved Den Norske Opera & Ballett.

Forestillingen har ny regi, og handlingen fra hoffet på 1500-tallet er lagt til en dunkel skog på en øy. Ifølge regissør Ole Andreas Tandberg har han valgt å beholde de grunnleggene temaene i forestillingen; hevnfølelse, død og et hierakri av menn. 

I hovedrollen møter vi narren Rigoletto, som spilles av Yngve Sjøberg. Han gjemmer datteren sin Gilda i en hytte i skogen for å beskytte henne mot omverdenen, spesielt mot hertugen, som er svært dameglad. Hertugen sjarmerer både Gilda og den prostituerte Maddalena, som spilles av Astrid Nordstad.

I videoen møter vi operasanger Astrid Nordstad mens hun gjør seg klar til forestilling som fristerinnen. 


Astrid Nordstad spiller fristerinne i den nye versjonen av Rigoletto Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett