Selv om Lyn er én av to klubber i toppserien som har havnet i rød sone, tar klubbens ledelse det helt med ro. Foto: Fredrik Fjellvang

Lyn og Vålerenga i rød sone

På onsdag la Norges fotballforbund frem halvårsregnskapene for norske fotballklubber.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 18:10

Hvert halvår legger Norges Fotballforbund (NFF) frem regnskapstallene til norske fotballklubber. Klubbenes økonomiske situasjon avgjør om de havner i grønn, gul eller rød sone.

Må lage handlingsplan

Oslo-klubbene Lyn og Vålerengas kvinnelag havnet i rød sone, som de to eneste lagene fra den kvinnelige toppserien. Nå er klubbene nødt til å lage en økonomisk handlingsplan for det neste halvåret. Daglig leder i Lyn Christian Aubert tar det med ro. 

– Det er ingen stor dramatikk i dette. Vi er en klubb som er avhengig av offentlig støtte, og den kommer i tredje og fjerde kvartal, sier Aubert. 

I slutten av juni i år var fotballklubben 121.000 kr i minus, ifølge Lyns egne nettsider. De startet derfor tredje kvartal med underskudd.

– Vi hadde også en del inntekter som ikke ble regnskapsført i andre kvartal. Vi legger dette inn i tredje kvartal, sier Aubert.

Stadiontrøbbel

Daglig leder i Vålerenga Fotball Morten Grødahl mener at Intility Arena, klubbens nye hjemmebane som ble ferdigstilt for to år siden, er grunnen til at de havnet i rød sone.

– Våre datterselskaper er enda ikke enig med entreprenørene med nøkkeltallene knyttet til stadion, sier Grødahl, før han legger til: 

– Med de tallene vi har utenom dette, hadde vi i hvert fall vært i gul sone. 

Grødahl mener uenigheten med entreprenørene ikke burde vært en del av rapporteringen. 

- Men slik er kriteriene. NFF vet om vår situasjon, og forholder seg til den, sier Grødahl, som ikke vet når partene kommer til enighet.